23948sdkhjf

Ny anlægsopgaver på vej

Læs i dag om kommende anlægsprojekter i Vordingborg, Gedser, Stubbekøbing og Vejen
REGION SJÆLLAND

VORDINGBORG

Nye byrum på Møn

Realdania har bevilget 2,5 mio. kroner til Vordingborg Kommunes planer for Klintholm Havn under kampagnen Stedet Tæller.

Planen er at give Klintholm et kvalitetsløft gennem nye byrum, en særlig havnetrappe og en stiforbindelse mellem havn, by og mose. Håbet er, at gøre Klintholm til Møns nye turistmagnet.

Idéen er, at de nye byrum og trappen skal udformes som karakterfulde, smukke ’heller’, hvor ophold, pause og udsigt til strand og vand er centrale.

Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling i Vordingborg Kommune havde projektet på dagsordenen for nylig, hvor det dels blev besluttet at tilføre projektet en halv mio. kroner fra Udviklings- og markedsføringspuljen i år, og dels at projektet skal indgå i budgetforhandlingerne for budget 2017.

GEDSER

Solvarmeanlæg på vej i Gedser

Teknik og Miljøudvalget i Guldborgsund Kommune besluttede forleden at anbefale en endelig vedtagelse af Lokalplan 179 over for Økonomiudvalget og Byrådet.

Guldborgsund Kommune har modtaget henvendelse fra det rådgivende ingeniørfirma Moe, som på vegne af Refa Gedser Fjernvarme A/S har bedt om at få udarbejdet lokalplan med henblik på at gøre det muligt at etablere et solvarmeanlæg.

I lokalplanen er der blevet lagt vægt på, at anlægget indpasses i naturen, hvorfor der er stillet krav om etablering af beplantning omkring anlægget.

STUBBEKØBING

Færgeleje i Stubbekøbing skal renoveres

Stubbekøbing-Bogø overfartens færgeleje i Stubbekøbing er nedslidt og trænger til en renovering inklusive udskiftning af pælebukke og duc d’albe, som er en kraftig pæl eller et bundt af pæle nedrammet i for eksempel et havnebassin eller en flod. Renoveringen påtænkes udført efter sejlsæsonen 2016.

Rådgivende ingeniører M.S. Rosbæk har undersøgt færgelejet og konkluderer, at der er et akut behov for renovering af vestlige ledeværk, udskiftning af pælebukke, afstivning af eksisterende ledeværk mod øst samt en ny duc d’albe.

Teknik og Miljøudvalget i Guldborgsund Kommune besluttede på sit seneste møde at anbefale overfor Økonomiudvalget og Byrådet, at renoveringen igangsættes, og at der bevilges 3,3 mio. kroner til arbejdet.

REGION SYDDANMARK

VEJEN

Vej ombygges til cykel- og gangsti

Udvalget for teknik og miljø i Vejen Kommune har besluttet, at adgangsvejen fra Ø. Skibelundvej til Kongehøj nedlægges og ombygges til fælles cykel- og gangsti, og at der etableres en stitunnel under Ø. Skibelundvej, som forbinder stisystemerne mellem Kongehøj og Kongeengen.

Vejen Kommune etablerer et nyt boligområde, Kongevænget, vest for Ø. Skibelundvej i Vejen. For at skabe et attraktivt boligområde, med fokus på de bløde trafikanter, foreslår Teknik & Miljø, at der etableres en stitunnel under Ø. Skibelundvej fra Kongevænget til Kongehøj.

Etableringen af en stitunnel under Ø. Skibelundvej kræver, at adgangsvejen fra Ø. Skibelundvej lukkes og ombygges til en fælles cykel- og gangsti. Derved skabes en god forbindelse mellem den nye udstykning og det eksisterende stisystem ved Kongehøj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094