23948sdkhjf

Færre industrilokaler står tomme

Niveauet af tomme lokaler er nu på det laveste siden finanskrisen satte ind i 2009
Antallet af tomme lager- og produktionslokaler er nu nede på samme lave niveau som i 2009 og ligger dermed ikke langt over niveauet fra før finanskrisen.

Det viser de nye tal fra den særlige Oline-ED Statistik, som udgives af Dansk Ejendomsmæglerforening i samarbejde med Ejendomsforeningen Danmark og Oline, der er Danmarks største portal for erhvervsejendomme og erhvervslokaler til salg og udlejning.

Siden april 2012 er antallet af ledige kvadratmetre lager- og produktionslokaler faldet støt, og det er særligt regionerne udenfor hovedstadsområdet, der har oplevet fald.

Dermed tyder meget på, at den forsigtige fremgang i dansk økonomi fortsætter. Generelt er ledigheden for lager- og produktionslokaler faldt støt gennem hele 2015. På årsplan var faldet på 0,5 procentpoint, og gennem det seneste kvartal faldt ledigheden med 0,2 procentpoint. Dermed var ledigheden den 1. januar 2016 på 3,0 procent svarende til 3,04 mio. ledige kvadratmeter lager- og produktionslokaler.

”Ledigheden på lager- og produktionslokaler er faldet støt gennem de senere år, og på nuværende tidspunkt skal vi helt tilbage til 2009 for at finde en tilsvarende lav ledighed. Vi er dermed ikke langt fra det niveau, vi så inden finanskrisen”, siger senioranalytiker Mads Lindegaard fra Dansk Ejendomsmæglerforening i en kommentar til tallene.

Stabilt i hovedstaden

Hvor ledigheden i Region Hovedstaden har været rimeligt stabil omkring de fire procent siden slutningen af 2010, har de andre regioner generelt oplevet fald i ledigheden.

Region Midtjylland slog tonen an allerede igennem i 2011, mens Region Sjælland og Region Syddanmark først kom med i slutningen af 2013. I Region Nordjylland har faldet været mere begrænset, men her var stigningerne heller ikke markante efter finanskrisens start.

Kontorer faldet marginalt

Når det gælder kontorlokaler er ledigheden gennem det seneste kvartal faldet marginalt. Således er ledigheden på landsplan faldet i perioden med 0,1 procentpoint til 8,9 procent den 1. januar 2016. Gennem det seneste år er ledigheden på landsplan steget med 0,1 procentpoint.

”Gennem det seneste år er der kommet flere annoncører på Oline, hvilket medfører, at det forventede fald i ledigheden i statistikken er udeblevet for kontorer. Særligt er der kommet flere annoncører af kontorejendomme i Hovedstadsregionen,” siger Mads Lindegaard.

Isoleret set bidrager de nye annoncører, som er kommet til indenfor det seneste år, med en stigning i ledigheden på 0,5 procentpoint for kontorer på landsplan og med 0,9 procentpoint for kontorer i Region Hovedstaden. Stigningen er dog formentligt mindre, da nogle af de nye udbydere er gået over til selv at annoncere eller har overtaget allerede annoncerede kontorer fra andre annoncører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109