23948sdkhjf

Byens gulv holder trit med øgede kvalitetskrav

Konferencen Byens Gulv retter søgelyset på de voksende behov for intelligente belægninger, nedbørshåndtering og bedre byrum
På onsdag 3. februar afholdes konferencen Byens Gulv på Hotel Nyborg Strand.

For tredje år i træk samler begivenheden de forskellige aktører indenfor området belægninger i byer.

Her kommer der fokus på det bæredygtige gulv, leg og bevægelse, transformation af industriområder og nye ’intelligente belægninger’.

Og baggrunden er aktuel: De store byer oplever massiv tilstrømning af nye indbyggere, og det betyder naturligt nok, at Danmarks bebyggede areal vokser og vores byområder bliver mere og mere befæstet.

Det skyldes dels konkrete behov for mere befæstet areal, dels andre beslutninger i samfundet – og gamle vaner.

Konferencen konkretiserer tendenserne og lægger op til at nytænke byens gulv som en central del af fremtidens by.

På dagsordenen er blandt andet renovering af skolebyggeri med fokus på leg og bevægelse, gulvet i den nye bæredygtige by, samarbejdet mellem arkitekt og entreprenør, gulvet i provinsbyerne, udvikling af belægninger til Dokk1 ved Århus havn, lokal afledning af regnvand og meget mere.

Trækplaster

Formålet med konferencen er at samle alle med interesse for byens liv, funktion og materialer: Staten, kommuner, forsyningsselskaber, byplanlæggere, landskabsarkitekter, ingeniører, anlægsgartnere og leverandører.

Et af de store trækplastre ved Byens Gulv 2016 bliver Landskabsarkitekt Günther Vogt, som siden 2000 har drevet tegnestuen, Vogt Landschaftsarchitekten, med kontorer i Zürich, London (2008) og Berlin (2010).

Tegnestuen beskæftiger sig med landskabsarkitektur på alle skalatrin, fra små private haver til store offentlige anlæg. De ansatte tæller landskabsarkitekter, arkitekter, industrielle designere og planteeksperter.

I projekternes indledende udviklingsfaser arbejder tegnestuen udelukkende i fysiske håndbyggede modeller. Der bygges altid to modeller i samme skala til hvert projekt – den ene er hos bygherren til gennemsyn og kommentar, den anden på tegnestuens modelværksted til opdatering.

I tilknytning til tegnestuen i Zürich har Vogt et udviklingslaboratorium for materialer, hvor der løbende udvikles på nye byggematerialer og udføres mikro-design af inventar og lignende i fuld størrelse.

Onsdagens konferencen beskæftiger sig med gulvet fra hovedgaden i stationsbyen over boligveje i villakvarterene til forandrings- og byrumsstrategier og konstruktionsprincipper til håndtering af nedbør.

Der er i alt 14 oplægsholdere fra ind- og udland, og sideløbende afholdes en virksomhedsmesse, hvor leverandører til byens gulv udstiller.

Se mere på www.byensgulv.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11