23948sdkhjf

Casa indgår aftale med energiprojekt

Dele af Casa-projekt i København får installeret målere, der kan bidrage til et effektivt energisystem
Entreprenør- og ejendomsudviklingskoncernen Casa, som er totalentreprenør på byggeprojektet Sundmolehusene i den nye københavnske bydel Nordhavn, har indgået en aftale med projektet EnergyLab Nordhavn, der skal udvikle fremtidens energiløsninger.

Casa har indvilliget i at stille målere til rådighed for EnergyLab Nordhavn-projektet i op 21 lejligheder og et byhus. Sundmolehusene består i alt af 72 lejligheder og 11 byhuse.

EnergyLab Nordhavn-projektet løber fra 2015-2019 og formålet er at demonstrere, hvordan man kan sammentænke el og varme, energieffektive bygninger og elektrisk transport i et intelligent, fleksibelt og optimeret energisystem.

Vigtigt skridt

Derfor er det helt afgørende, at projektet får lov til at måle energiforbruget i en række beboelser som eksempelvis Sundmolen.

”Aftalen med Casa er et vigtigt skridt i forhold til at skaffe adgang til data på lejlighedsniveau og dermed give beboerne mulighed for at deltage i udviklingen af fremtidens fleksible energisystem”, siger projektleder Christoffer Greisen fra EnergyLab Nordhavn.

Aftalen indebærer, at købere af lejlighederne i forbindelse med købet tilbydes at deltage i projektet.

Et integreret system

Hvis køberen siger ja, vil lejligheden få et integreret system til at styre lys og varme. Udover den mulighed for fjernbetjening, som systemet allerede har, vil det kunne inddrage styresignaler baseret på energisystemets samlede tilstand og for eksempel kunne tænde for gulvvarmen et par timer tidligere end planlagt, for at bidrage til udjævning af en senere spidsbelastning på fjernvarmenettet.

”Som byggevirksomhed er vi godt positioneret til at bidrage til den overordnede samfundsinteresse i bæredygtighed og miljøforbedringer – både i byggefasen og i driftsfasen. Nordhavn bliver Københavns bæredygtige bydel, så naturligvis vil vi gerne bidrage”, siger senior developer i Casa Claus Schovgaard Rasmussen.

Køberne af Sundmolehusene kan efter planen flytte ind i slutningen af 2017.

EnergyLab Nordhavn forventer, at i alt 50 lejligheder og rækkehuse i de forskellige bebyggelser i Nordhavn deltager i demonstrationsprojektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109