23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Få styr på juraen

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Kontrakt- og aftaleforholdene i byggeriet er komplicerede. Og dermed afspejler det meget nøjagtig det faktum, at også selve byggeprocessen er en kompliceret sag, som kræver overblik og indsigt. Har man ikke det, så kan det gå gruelig galt.

Når aftale- og kontraktforholdene er som de er i byggeriet, så er det mest fordi, alle parter forsøger at dække sig ind i forhold til ansvar og ydelser. Der er meget, der kan gå galt i en byggeproces, og det forsøger man at skrive sig til en gensidig forståelse af (eller ud af) i kontrakterne.

Det betyder, at en kontrakt i byggeriet – uanset om den indgås mellem bygherre og hovedentreprenør eller hovedentreprenør og underentreprenør eller andre – kun sjældent er en aftale om samarbejde, men ofte er en reel krigserklæring.

Der er mange små problemer som løses forholdsvis hurtigt på byggemøderne på byggepladserne, mens andre større uoverensstemmelser ender med, at man banker hinanden i hovedet med paragraffer og advokater.

Licitationen - Byggeriets Dagblad har i dag debut på en ny rubrik i avisen, hvor en række garvede advokater med speciale i entrepriseret vil belyse og perspektivere kendelser fra voldgiftsretten.

Det er vores håb, at den nye rubrik vil give læserne større indblik i og overblik over de juridiske forhold, der også er en del af byggeriets ramme- og konkurrencevilkår.

Og som er vigtige at kende til, når kontrakten pludselig bliver til en krigserklæring.

LÆS OGSÅ: Voldgiftsretten om dækningsgrad på 12,49 procent: ”Absolut rimelig"
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187