23948sdkhjf

Teknikentreprenør vinder kontrakt til over en halv milliard kroner

Caverion skal stå for alle tekniske installationer på stort københavnsk OPP-projekt, der skal huse fire statslige styrelser
Når byggeriet af et 41.000 kvm stort kontorhus på Kalvebod Brygge i København går i gang, bliver det med teknikentreprenøren Caverion A/S som ansvarlig for alle tekniske installationer på en 20-årig driftsaftale.

Caverion har netop underskrevet kontrakten til 600 mio. kroner med Nordea Pension og entreprenørfirmaet A. Enggaard, der står for byggeriet.

Bygningsstyrelsen opfører det store kontorhus, der bliver et af de største projekter hidtil herhjemme, som opføres som et offentligt-privat partnerskab (OPP), hvor blandt andet projektering, etablering, drift, vedligehold og finansiering er samlet i én kontrakt.

Det er et konsortium bestående af A. Enggaard A/S, Nordea Pension Danmark, arkitektfirmaet Arkitema Architects K/S og rådgivervirksomheden Moe A/S, der har vundet den 20-årige OPP-kontrakt på byggeriet.

Nødvendigt skridt

Kontorbygningen, der ventes at stå klar i 2018, bliver domicil for Energistyrelsen, Banedanmark, Trafikstyrelsen og Vejdirektoratet.

Med opgaven tager Caverion såkaldt livscyklus ansvar og sikrer bygningens stand i den 20-årige aftaleperiode.

”Det er et spændende projekt, fordi vi kan bruge alle vores kompetencer på en gang. Projektet lever op til vores strategi, hvor vi i højere grad vil arbejde med livscyklus løsninger til byggerier. At projektet på Kalvebod Brygge bliver udbudt til OPP er en blåstempling af metoden, og den er et nødvendigt skridt for teknik- og vedligeholdelsesbranchen”, siger Michael Kirkegaard, der er direktør for Managed Services i Caverion, i en pressemeddelelse.

Skal huse 2.000 ansatte

Caverion har medvirket i flere OPP-byggerier de senere år blandt andet fire byretter, Landsretten i Viborg, og er i gang med opførelsen af Holstebro Politistation.

Det aktuelle byggeri på Kalvebod Brygge skal huse 2.000 ansatte fra de fire statslige styrelser.

Bygningsstyrelsen er bestiller af det nye kontorhus, hvor OPP-samarbejdsformen forventes at være til fordel for både totaløkonomien og energieffektiviteten.

Bygningen, der opføres som et lavenergiklasse 2020-byggeri, er udført i tegl og er karakteriseret ved et skarpt og robust udryk udadtil.

Et udendørs grønt parkstrøg i midten deler bebyggelsen i to primære dele, som stadig er forbundet af tværgående forbindelsesbroer. Broer sikrer mulighed for flow, videndeling og sammenhæng mellem de fire styrelser, som skal flytte ind.

Læs også: " Hårde år for Caverion ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125