23948sdkhjf

Åbning af Københavns letbane udskydes

Ring 3-letbanen forventes tidligst at være færdig i 2023. Ledningsejere ønsker mere tid til forberedelse
Borgerne i hovedstadsområdet må vente til 2023 og endda muligvis 2024, før de kan springe på den ny letbane lang Ring 3.

Det er kommunerne omkring København, som er interessenter i Hovedstadens Letbane, der har besluttet en ny tidsplan.

Baggrunden er, at ledningsejerne på den 28 km lange strækning har ønsket mere tid til at forberede strækningen til anlægsarbejdet. Det er derfor besluttet, at arbejdet med at flytte ledninger og kabler først går i gang, når man i 2017 har fundet entreprenørerne til anlægsarbejdet.

Det betyder mere tid til planlægning, og at ledningerne flyttes sideløbende med anlægsarbejdet.

Den ændrede tidsplan fremgår af det anlægslovforslag om Ring 3-letbanen, som transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt (V) netop har fremsat. Hidtil har man arbejdet efter ibrugtagning i 2021. Nu hedder det, at anlægsarbejdet løber frem til 2023 med risiko for forlængelse til 2024, hvor letbanen forventes taget i brug.

”Vi ved af erfaring, at de store anlægsprojekter støder ind i udfordringer undervejs. Det væsentlige er, at vi nu kan tage højde for det i planlægningen på en hurtig og ordentlig måde”, siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (S), der er næstformand i Hovedstandens Letbane, til GladsaxeBladet.

Udbudsarbejdet i gang

Hovedstadens Letbane har igangsat arbejdet med at finde de entreprenører, der skal udføres arbejdet. I november indbød selskabet til prækvalifikation til de i alt otte kontrakter. Selve anlægsarbejdet deles i fem kontrakter af forskellig længde.

Hovedstadens Letbane forventer fortsat at kunne skrive kontrakter med vinderne i foråret 2017.

Processen med prækvalifikation fortsætter uændret. Man forventer at udsende udbudsmaterialet i ultimo maj.

Det samlede budget for letbanen er 5,3 mia. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188