23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Vakse kloakmestre hjælper kommunerne

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Når Kloakmessen åbner i morgen i Fredericia, så er det med fokus på en branche med høj aktivitet i kølvandet på klimaforandringerne med fænomener som monsterregn og voldsomme oversvømmelser.

Kloakbranchens kompetencer er i spil, og det handler om mere end ”blot at lægge rør”. Vejledning og rådgivning er efterspurgte ydelser for at dæmme op for elementernes rasen.

Kommunerne står på spring for at få styr på, hvordan de sikrer borgernes og kommunernes værdier mod oversvømmelser. Alle kommuner skal lave en såkaldt klimahandlingsplan, men det er de færreste kommuner, som har fået sat nogle konkrete planer sammen.

Her skal den vakse kloakmester se muligheden for at hjælpe kommunerne på vej. I hvert fald når det gælder de ændringer og de forholdsregler, der skal ske på kloaknettet.

Kloakmestrene har naturligvis ikke de samme kompetencer som de rådgivende ingeniører, men det ligger lige for, at de dygtigste kloakmestre fremover arbejder tættere sammen med de rådgivende ingeniører om netop klimahandlingsplaner.

Kloakmessen er mere aktuel end nogensinde – både for mestrene, men også for hele samfundet. Man kan nemlig godt gå så langt som til at sige, at løsningen på at løse de fysiske følger af monsterregn starter i kloakkerne.

Og kloakmestrene er klar!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124