23948sdkhjf

Nye anlægsopgaver på vej

Læs i dag om kommende anlægsprojekter i Glostrup, Herlev, Holsted, Hvide Sande og Thisted
REGION HOVEDSTADEN

GLOSTRUP

Indretning af plads på posthusgrunden

Miljø- og Teknikudvalget i Glostrup Kommune skal på sit møde i dag 26. januar blandt andet se på en skitse til offentlig plads og midlertidige aktiviteter på posthusgrunden.

Glostrup Kommune erhvervede i foråret 2015 det gamle posthus ved Glostrup Station. Bygningen ligger midt i trafikknudepunktet omkring stationen og med den kommende udbygning af de forskellige trafikformer med letbane og fjerntogsstop, vil dette sted i byen have stor vigtighed.

Kommunalbestyrelsen igangsatte en strategiproces for at fastlægge, hvordan de overordnede sammenhænge i området skal indrettes. Denne proces forventes at udmunde i en arkitektkonkurrence i efteråret 2016 og efterfølgende nyplanlægning af området i 2017 og 2018. Først herefter vil det være muligt at fastlægge de permanente byfunktioner på den nuværende posthusgrund.

Kommunalbestyrelsen har besluttet at rive posthuset ned for at kunne benytte posthusgrunden som midlertidigt udstillingsvindue for de igangværende strategiske udviklingstanker. Nedrivningen udbydes ifølge planerne i indbudt licitation i næste måned.

Den skitserede midlertidige indretning af grunden indeholder støjskærm mod jernbanen, asfalteret cykelparkering ved tunnelnedgangen og en plads belagt med slotsgrus. På slotsgruset placeres et antal infobokse samt flytbare kasser med træer. Cykelparkeringen etableres med udgangspunkt i den eksisterende postgård, og der udføres en åbning i muren ved tunnelnedgangen, så der er let adgang for cyklende. Der er skitseret 300 cykelparkeringspladser.

Glostrup Kommune forventer at skulle anvende 400.000 kroner på at færdigprojektere anlægget samt gennemføre udbud af anlægsopgaven.

HERLEV

Indkøb af affaldsbeholdere

Herlev Kommunalbestyrelse har frigivet en mio. kroner til anskaffelse af affaldsbeholdere.

I budget 2013 og hvert år frem til 2016 er der afsat en mio. kroner på renovationskontoen til indkøb af nye affaldsbeholdere til udvidet affaldssortering i boligejendomme og afdelinger med fælles renovationsordninger. Beholderne skal bruges til indsamling af papir, plast, glas, metal og pap.

REGION SYDDANMARK

HOLSTED

Indretning af 2 minus 1 vej

Udvalget for teknik og miljø i Vejen Kommune har godkendt, at Nørregade i Holsted ændres til en 2 minus 1 vej på strækningen fra Vestergade til byporten mod nord, og at der etableres gennemkørselsforbud for lastbiler og andre tunge køretøjer på Nørregade fra Ve­s­tergade til rundkørslen ved Hedegårdsvej.

Vejen Kommune modtog i 2013 støtte fra Cykelpuljen til at forbedre forholdene for cyklisterne langs Søndergade og Nørregade i Holsted, og i 2015 blev der etableret enkeltrettede cykelstier langs Søndergade.

Nu er det så planen, at forholdene for cyklister i Nørregade skal forbedres ved at ændre Nørregade til en 2 minus 1 vej og samtidig indføre et gennemkørselsforbud for lastbiler og andre tunge køretøjer.

REGION MIDTJYLLAND

HVIDE SANDE

Infrastrukturprojekter i Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern Kommune har fra Hvide Sande Havn modtaget ønsker om gennemførelse af infrastrukturprojekter i Hvide Sande til en anlægssum på i alt 6,6 mio. kroner.

Ønskerne er primært begrundet i forbedring af mulighederne for udvikling af turisme og forbedring af trafikafviklingen og ønskes gennemført i 2016 og 2017.

Blandt projekterne er ombygning af Vestergade til 2,3 mio. kroner, etablering af rundkørsel i krydset Vestergade/Søndergade til én mio. kroner og etablering af en tunnel ved Kammerslusen til 1,2 mio. kroner.

Sagen bliver i første omgang behandlet af Teknik- og Miljøudvalget i dag, hvorefter den skal for Økonomi- og Erhvervsudvalget samt Byrådet.

REGION NORDJYLLAND

THISTED

Der skal etableres adgangsbro til Vandet Sø

I forlængelse af Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse om surfing på Vandet Sø skal der etableres en permanent adgang til søen, og Thisted Kommune har afsat én mio. kroner til etablering af en adgangsbro og trafik- og parkeringsforhold i og ved den sydlige ende af Vandet Sø. Thisted Kommunalbestyrelse bliver på sit møde i dag bedt om at frigive pengene.

Teknisk Forvaltning har udarbejdet et projektforslag, som omfatter etablering af cirka 75 meter fast adgangsbro med dæk i komposit eller sibirisk lærk. Der afsluttes med cirka otte x tre meter fikseret flydeponton. Teknisk Forvaltning foreslår, at parkeringsarealerne etableres ved en kombination af stabilt grus samt simpelt græsparkeringsareal øst for Vandetvej.

Under forudsætning af at alle nødvendige tilladelser opnås, samt at vejrliget tillader anlægsarbejdet, forventes adgangsbroen og parkeringspladserne at være klar til ibrugtagning i april 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141