23948sdkhjf

Icopal kommer på amerikanske hænder

Tagpapproducenten er solgt til Nordamerikas største producent af tagprodukter for godt syv mia. kroner
Den danske tagpapproducent, Icopal, kommer på amerikanske hænder og bliver en del af Nordamerikas største producent af tagpapprodukter, GAF.

Amerikanerne har købt Icopal for godt en milliard euro (7,45 mia. kroner) af investeringsfirmaet Investcorp, der er noteret på børsen i Bahrain.

”Vi er meget tilfredse med at GAF har anerkendt Icopals styrker og er ikke i tvivl om, at GAF vil være en perfekt platform for Icopal til at fortsætte sine strategiske ambitioner og vækst”, siger Daniel Lopez-Cruz, der er managing director i det europæiske investeringsteam hos Investcorp, som købte Icopal tilbage i 2007.

6.500 ansatte

Med fusionen af GAF og Icopal skabes en af verdens største producenter af tagløsninger og produkter til beskyttelse af bygninger og konstruktioner.

Selskabet får godt 6.500 ansatte og vil omsætte for næsten 28 mia. kroner om året. Det får 65 produktionsfaciliteter over hele verden - heraf har Icopal 36 fabrikker og 88 salgskontorer i Europa, Nordamerika og Asien.

Icopal, der har hovedsæde i Herlev ved København, omsætter for mere end 7,5 mia. kroner om året og har 3.500 ansatte, og Icopals adm. direktør, Miguel Kohlmann, mener, at GAF’s overtagelse vil gavne kunderne.

”Vores kunder vil nyde godt af stordriftsfordele, bredere udbud af produkter og ydelser, øget produktinnovation og et enestående globalt distributionsnet. Vores medarbejdere får nogle nye spændende muligheder i en ægte global virksomhed”, siger Miguel Kohlmann i en pressemeddelelse.

God geografisk rækkevidde

For GAF har det blandt andet spillet ind, at Icopals europæiske forretning de senere år er vokset inden for syntetiske og flydende produkter.

”Med en enestående rækkevidde geografisk og blandt distributører og entreprenører har Icopal en unik mulighed for at kapitalisere på de muligheder, som den teknologiske udvikling byder på, og GAF vil stå klar med vores ekspertise og ressourcer, siger GAF’s adm. direktør. Bob Tafaro, i pressemeddelelsen.

Opkøbet er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse, og det forventes at træde i kraft i løbet af andet kvartal i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095