23948sdkhjf

Svenske skyskrabere bliver Nordens højeste

Danske Entasis og Cowi er med, når svenske projektudviklere går i højden. Stockholm bygger 240 meter vartegn, men Gøteborg trumfer med Nordens højeste hus på 266 meter og 75 etager
Stockholms Kommune kan nu gå videre med planerne for det 240 meter høje Tellus Tower i Stockholm, der nu er flyttet et par hundrede meter fra sin planlagte placering, skriver svenske Byggvårlden.

Ejendomsselskabet SSM Fastigheter og Stockholms Kommune har i flere år arbejdet på at opføre et højt og omfattende lejlighedskompleks i bydelen Telefonplan.

Forsvaret satte plan i stå

Men for et år siden satte det svenske forsvar en stopper for planerne om den dengang 237 meter høje skyskraber, skriver ing.dk.

Frygten var, at bygningen kunne forstyrre militærets nærliggende tekniske systemer, men siden har kommunen og forsvaret fundet en løsning.

Projektet har ifølge ing.dk også skruet op for ambitionerne og skal nu bestå af fire bygninger i forskellige højder. To deciderede skyskrabere på 78 og 58 etager, et mindre højhus på 17 etager og en bygning på syv etager.Det højeste bliver på 240 meter

”Tellus Towers er et meget spændende og interessant projekt, og jeg er glad for, at vi kunne finde en ny plads til huset. Projektet vil bidrage positivt til både Telefonplans og Stochholms udvikling og har potentiale til at blive et vartegn for det sydlige Stockholm«, siger socialdemokraten Roger Mogert fra byrådet til Byggvårlden.

Klar til indflytning i 2020

Det høje bygning-kompleks ventes indflytnings-klart i 2020 og får plads til lejligheder, børneinstitution, butikker, cafeer og restauranter.

Byggeriet af Nordens højeste hus blev i øvrigt i februar sidste år godkendt af det svenske forsvar. Afgørelsen var imødeset med spænding, fordi forsvaret få uger forinden nedlagde forbuddet mod at bygge det ovenfor omtalte Tellus Tower i Stockholm.

Derfor var der ekstra glæde i Gøteborg, da tilladelsen til den 75 etager høje bygning gik igennem.

Internationalt team

Bygningen med 550 lejligheder og en højde på 266 meter er projekteret af det amerikanske arkitekt- og ingeniørfirma SOM, der blandt andet har tegnet Burj Khalifa i Dubai. Med på holdet finder man også den danske tegnestue Entasis og Cowi. Højhuset er budgetteret til 1,8 mia. danske kroner og skal opføres i bydelen Lindholmen på nordsiden af Göta Älv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125