23948sdkhjf

Cykelbokse skal bekæmpe ulykker

Særlige bokse på vejene skal hindre højresvingsulykker mellem bilister og cyklister
Snart bliver der malet nye cykelsymboler på veje i hele landet.

Vejdirektoratet har nemlig udpeget de første 13 kommuner, der får støtte fra cykelbokspuljen til at skabe større sikkerhed for cyklister i kryds.

”Cykelboksene skal gøre det mere trygt for cyklister ved både at skabe øget synlighed, større sikkerhed og mere smidighed for cyklister i kryds”, siger Marianne Foldberg Steffensen, der er afdelingsleder for Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling, i en pressemeddelelse.

Første runde af ansøgninger om etablering af cykelbokse er afsluttet, og Vejdirektoratet har kontaktet de 13 kommuner, der har fået godkendt puljeansøgningerne. I alt vil der i den kommende tid blive anlagt 57 nye cykelbokse i hele landet.

”Puljemidlerne til cykelbokse er en del af indsatsen mod højresvingsulykker, og Vejdirektoratet vil sammen med kommunerne følge udviklingen i takt med, at de nye cykelbokse bliver anlagt”, siger Marianne Foldberg Steffensen og fortsætter:

”Forsøget med etablering af cykelboksene er allerede begyndt på Frederiksberg, og jeg glæder mig, til det spreder sig til resten af landet.

Anden runde er åbnet

Der er stadig mulighed for, at kommunerne kan deltage i forsøget med cykelbokse. Vejdirektoratet har åbnet for anden runde af puljeansøgninger, så der kan søges om midler til etablering af cykelbokse frem til den 31. januar 2016

”Cykelboksene har den store fordel, at de både gør det hurtigere og sikrere at komme frem på cykel. Jeg tror derfor hurtigt, de danske cyklister vil vende sig til at placere sig i boksene, når de får muligheden. Men vi har brug for mere præcis viden om effekten – og det får vi nu, hvilket er meget positivt”, siger Cykelforbundets direktør, Klaus Bondam.

Rådet for Sikker Trafik mener, at det er positivt at se, at en bred indsats fra mange sider har været med til at begrænse antallet af højresvingsulykker.

”Det allervigtigste for at forebygge ulykkerne er, at både lastbilchauffører og cyklister er meget opmærksomme i kryds og holder øje med hinanden. Cykelboksene kan blandt andet være med til at sikre, at cyklisterne kommer af sted før lastbilen, når det bliver grønt, og det gør dem samtidig lettere at se for chaufføren”, siger direktør i Rådet for Sikker Trafik, Mogens Kjærgaard Møller.

brahe

Cykelbokse
Følgende kommuner har allerede fået tildelt midler fra puljen til cykelbokse:
Frederiksberg, Hjørring, Horsens, Kolding, København, Odense, Randers, Skanderborg, Svendborg, Tårnby, Vejle, Aalborg og Aarhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.221