23948sdkhjf

Nye anlægsopgaver på vej

Læs i dag om kommende anlægsprojekter i Slagelse, Kalundborg, Aarhus, Hasselager, Randers, Arden og på Sejerø
REGION SJÆLLAND

SLAGELSE

Genskabelse af Harrested Å

Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune har sagt ja til, at der igangsættes projektering og nødvendig borgerinddragelse for en mulig gennemførsel af projekt Harrested Å i 2015-2018. Projektet handler om at genskabe Harrested Sø, vådområde ved Falkensteen og restaurering af Harrested Å og derved understøtte spildevandsplanen og klimatilpasningsplanen.

Det antages, at det vil tage cirka tre år at gennemføre og finansiere projektet.

Projekt Harrested Å er et højt målsat vandløb med et godt fald og et godt naturpotentiale. Vandløbet udspringer ved Harrested by og løber sammen med Seerdrup Å.

SEJERØ

Kystsikring af offentlige veje på Sejerø

Det indstilles nu til Kalundborg Kommunalbestyrelse, at der frigives et afsat rådighedsbeløb på 750.000 kroner til kystsikring langs Vestervej og Mastrupvej på Sejerø.

Beløbet skal bruges til sikring på 2 00-300 meter kyst.

Teknik- og Miljøudvalget anbefaler frigivelsen.

KALUNDBORG

Godt to mio. kroner til brovedligeholdelse

Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune besluttede på sit seneste møde at anbefale kommunalbestyrelsen at frigive en anlægsbevilling til brovedligeholdelse i 2016 på i alt 2.055.000 kroner.

Det foreslås, at der iværksættes et særeftersyn af en række broer, tunneller, støttemure, rørunderløb og lignende med henblik på en vurdering af tekniske forhold, udbedringsstrategier og eventuel udskiftning eller reparation af bygværker.

Derudover foreslås det, at bro nr. 143 og stibroen i Gørlevmose udbedres. Disse har tilsammen en forventet udgift på 244.937 kroner.

REGION MIDTJYLLAND

AARHUS

Kapacitetsforbedringer på Søndre Ringgade i Aarhus

Aarhus Byråd har på sit møde i dag blandt andet et projektforslag for kapacitetsforbedringer på Søndre Ringgade på dagsordenen.

Byrådet vedtog i december 2014 udmøntning af Mobilitets- og Vejfonden, hvor der blev afsat en ramme på 38 mio. kroner til kapacitetsforbedringer på Vestre Ringgade og på Søndre Ringgade.

Der foreligger nu et projektforslag for Søndre Ringgade, som der skal bruges 8,5 mio. kroner på at gennemføre. Byrådet bliver bedt om at sige god for en anlægsbevilling på dette beløb til gennemførelse af projektet.

HASSELAGER

Ny naturgasledning til Aarhus Havn via Hasselager

Det fælleskommunale interessentskab Naturgas HMN ønsker at etablere en fordelingsledning til naturgas fra måler/regulatorstationen på Riisvej i Favrskov Kommune via Hasselager til Aarhus Havn.

Naturgassen skal anvendes til procesenergi i industrien.

Der er en reservation til en naturgasledning i kommuneplanen ind til det vestlige Aarhus, men Naturgas HMN har foreslået et andet forløb, hvor ledningen løber langs med E45 og via Hasselager helt ned på havnen.

Der er nogle mindre udfordringer, som skal afklares i forbindelse med planlægningen, herunder detailforløbet og bindinger, der er acceptable på naboarealer til ledningen.

Ledningen er VVM-pligtig og løber både i Aarhus Kommune og Favrskov Kommune, hvorfor planlægning og VVM gennemføres i et samarbejde mellem de to kommuner.

Aarhus Byråd skal på sit møde i dag beslutte, om der i samarbejde med Favrskov Kommune kan startes planlægning og VVM for ledningen.

RANDERS

Regnvandsbassin i Spentrup

I forbindelse med separatkloakering af fælleskloakeret opland i Spentrup i Randers Kommune skal der etableres et nyt regnvandsbassin. Randers Spildevand A/S har været i dialog med grundejeren om køb af areal til regnvandsbassinet, og det forventes, at der kan indgås frivillig aftale med grund­ejer om arealerhvervelsen. Arealet til regnvandsbassinet er på cirka 18.000 kvm.

Såfremt der ikke kan opnås enighed med ejeren om arealerhvervelsen, er Randers Byråd indstillet på at gennemføre ekspropriation.

REGION NORDJYLLAND

ARDEN

Etablering af cykelsti mellem Arden og Astrup

Mariagerfjord Byråd bliver nu bedt om at frigive det rådighedsbeløb, der er afsat til etablering af en cykelsti mellem Arden og Astrup.

Der er i investeringsoversigten for 2016 og 2017 afsat henholdsvis seks mio. kroner og 5,93 mio. kroner til etablering af cykelsti mellem Arden og Astrup. Der er meddelt tilsagn fra Cykelpuljen på 4,715 mio. kroner til projektet, svarende til 40 procent af den samlede anlægssum.

Der skal nu udarbejdes et grundlag for en politisk beslutning om arealerhvervelser og midlertidige arbejdsarealer samt udarbejdes et projekt med henblik på udbud af anlægsarbejdet. Der er indkaldt til åstedsforretning den 25. januar.

Udvalget for Teknik og Miljø anbefaler frigivelsen af rådighedsbeløbet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109