23948sdkhjf

Danmark kan få sit første højhus af træ

Et forsøgsprojekt med et træhus i flere etager skal fremstå som et fyrtårn for efterfølgende projekter
Høje huse af træ skyder op i flere lande omkring Danmark, og nu går Teknologisk Institut i spidsen for et projekt, der skal bane vej for det første træhøjhus i Danmark, skriver Træ.dk.

Der er dannet et innovationsnetværk, som foruden Teknologisk Institut består af Dansk Brandteknisk Institut og Danmarks Tekniske Universitet. Netværket vil stå for opførelsen af et byggeri, der kan stå som et fyrtårn for efterfølgende projekter.

Foruden de nævnte institutioner bakker en række af byggeaktører op om bestræbelserne på at bygge fleretagershuse i træ i Danmark. Blandt andet Rambøll.

”Rambølls afdelinger i Sverige, Norge og Storbritannien (UK) har allerede på nuværende tidspunkt stor erfaring med højhusbyggerier i træ og kombinationsløsninger, hvor træ indgår som et væsentligt konstruktionselement. Vores UK kollegaer arbejder lige nu med opførelse af et 10 etages byggeri, som i nær fremtid står færdigt, ligesom vores norske kollegaer har deltaget i det netop færdigbyggede 14 etagers byggeri i Bergen. Vi ønsker at udnytte de erfaringer, som er opsamlet i vores store organisation, til at få sat skub i anvendelse af træ i byggeriet i Danmark”, siger Finn Larsen, senioringeniør hos Rambøll, ifølge Træ.dk

I Norges næststørste by Bergen har man for nylig indviet et højhus af træ på 14 etager. I Wien og Stockholm er der planer om endnu højere træhuse.
Læs mere om: træ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125