23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Nedlæggelse af Energisparerådet har negativ signalværdi

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Regeringens planer om at omdanne Energisparerådet og erstatte rådet med to paneler virker ikke gennemtænkt.

Med Dansk Byggeris ord, så sætter regeringens planer hele energispareområdet i skammekrogen, og samtidig sender det et dårligt signal i en tid, hvor der er fokus på grøn omstilling og på, at den energi vi ikke bruger er den billigste.

For Licitationen - Byggeriets Dagblad er det især regeringens begrundelse for nedlæggelsen af Energisparerådet, der skurer i ørerne

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) mener således, at rådet er præget af (for) mange forskellige fokusområder og interesser, og at rådet derfor har svært ved at leve op til sit formål, nemlig at bidrage til koordinering og målretning af energispareindsatsen. Men hvis man skal koordinere noget, så er det vel som udgangspunkt afgørende, at man har adgang til relevante input. Også selvom der er mange bidragsydere og mange idéer.

Dét der skulle være Energisparerådet styrke – nemlig den brede sammensætning – synes nu at være rådets endeligt. Og den negative signalværdi er til at føle på. Regeringen melder jo klart ud, at de eksisterende medlemmer af rådet ikke har formået at leve op til forventningerne, og at der fremover skal værre færre til at træffe beslutningerne.

Det skal give udtryk af effektivisering og handlekraft, men får mere præg af udrensning og demotivering.

Og det er dårlig embedsførelse med negativ signalværdi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093