23948sdkhjf

Nye anlægsopgaver på vej

Læs i dag om nye projekter i Næstved, Ringsted, Faxe, Haslev, Thorsminde og Haarup
REGION SJÆLLAND

NÆSTVED

Flere af ideerne til udvikling af Næstveds bymidte skal nu realiseres

Næstveds borgere vil gerne have liv og gang i gaden i Næstved Bymidte - også efter butikkernes lukketid. Det vidner et nyt katalog om, som er fyldt med ideer og gode initiativer fra borgerne om, hvordan bymidten kan udvikles.

Det er 500 borgere og professionelle aktører og foreninger, der, gennem workshops og det midlertidige bymidteværksted i Ramsherred, har været med til at fylde kataloget med forslag til, hvordan man kan skabe en livlig bymidte. Og byrådet har netop har godkendt kataloget ”Grundlag for udvikling af Næstved Bymidte”, som har været under udarbejdelse i 2015, skriver Næstved Kommune på sin hjemmeside.

Fire af initiativerne fra kataloget er allerede sat i gang, blandt andet ”Brug byens rum nu” og digital skiltning, og nu skal flere af ideerne virkeliggøres.

Arbejdet med udviklingen af bymidten er nemlig kun lige begyndt, og derfor inviterer Næstved Kommune alle interesserede til et møde på Næstved Bibliotek den 28. januar. Her vil der blive arbejdet videre med initiativerne fra kataloget i samarbejde med Næstved Kommune.

RINGSTED

Nedrivning af fem bygninger på Avnsbjergvej 47

Ringsted Kommune har modtaget en anmeldelse fra ejeren af ejendommen Avnsbjergvej 47, Jystrup om nedrivning af fire bygninger med bevaringsværdi 4 og en bygning med bevaringsværdi 5. Nedrivning af bygninger med bevaringsværdi 1-4 skal besluttes politisk.

Plan- og Boligudvalget besluttede på sit seneste møde at give tilladelse til nedrivningen.

FAXE

Udsigtsplatformen, der skal opføres på kanten af Faxe Kalkbrud, skal nu projekteres

Faxe Byråd har frigivet 200.000 kroner til projektering af udsigtsplatformen Prismet, der skal etableres på kanten af Faxe Kalkbrud.

Prismet er designet af Arkitekterne Køge a/s, og udvalgt blandt tre bud på en udsigtsplatform.

I 2016 er der afsat 200.000 kroner til projektering af ”Prismet”, og i 2017 er der afsat 3,5 mio. kroner til det egentlige anlæg.

Udsigtsplatformen er en del af helhedsplanen for kulturstrøget i Faxe, som blev besluttet af Faxe Byråd i juni 2012.

FAXE

Kulturstrøget i Faxe færdigetableres med anlæg af Kalkparken

Faxe Byråd har frigivet seks mio. kroner til færdigetablering af Kulturstrøget med anlæg af Kalkparken.

Formålet med skabelsen af Kulturstrøget er at udnytte den unikke placering ved kalkbruddet til kultur-, overnatnings- og kursusvirksomhed, samt at knytte området sammen med bymidten.

Der anlægges stier nord og syd for Kanten, og på arealet mellem vandrehjem og Kanten anlægges en Kalkpark.

Designforslag fremlægges til politisk behandling inden udførelse af anlæggene. Der anvendes samme arkitekt til udarbejdelse af designforslag, som har bistået kommunen med ideforslagene tidligere.

HASLEV

Signalregulering i Haslev skal optimeres

Faxe Kommune har i år afsat én mio. kroner til sortpletarbejde og til etablering af trafiksikkerhedsfremmende tiltag i Faxe Kommune.

Faxe Byråd frigav pengene på sit seneste møde.

På samme møde frigav byrådet en halv mio. kroner til opfølgning på trafikanalyse for Haslev 2016. Opfølgningen omfatter optimering af signalreguleringen i dobbeltkrydset ved jernbanen ved krydsene Ringstedvej/Energivej/Lysholm Alle og Tingvej/Stationsvej. Optimeringen af signalreguleringen har til formål at forbedre trafikafviklingen på tværs af jernbanen i Haslev by.

REGION MIDTJYLLAND

THORSMINDE

Tre vindmøller på vej ved Thorsminde

Silkeborg Byråd har vedtaget en lokalplan, kommuneplantillæg samt VVM/miljørapport, der giver plads til tre vindmøller ved Thorsminde.

En af møllerne opføres i Silkeborg Kommune, mens de resterende to ligger i Skanderborg Kommune. Vindmøllerne er 149 meter høje mål fra jordoverflade til vingespids.

HAARUP

Byggemodning af et erhvervsområde i Haarup

Silkeborg Byråd har bevilget yderligere 2,715 mio. kroner til byggemodning af et erhvervsområde ved Neptunvej i Haarup. Vejen forlænges med 550 meter og der etableres en sidevej på cirka 320 meter. Stamvejen anlægges med en syv meter bred kørebane og en tre meter bred fællessti. Sidevejen anlægges som en syv meter bred kørebane med 1,5 meter rabat i hver side.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098