23948sdkhjf

Aalborg sætter gang i omdannelse af Budolfi Plads

Budolfi Plads i hjertet af Aalborg skal omdannes til et sted med grønne bylivsfunktioner
Nu begynder konkurrencen om at omdanne Budolfi Plads i hjertet af Aalborg til et grønt byrum.

Aalborg Kommune satte i går udbudsprocessen i gang med invitation til den totalentreprise, der de kommende tre år skal skabe et mere imødekommende bymiljø på en af Aalborgs mest centrale pladser.

Aalborg Kommune har allerede en vision om den nye plads, og landskabsarkitekterne SLA har udarbejdet et såkaldt kvalitetsprogram, som en totalentreprenør skal respektere.

Planen indebærer, at det eksisterende underjordiske P-anlæg skal gentænkes til nutid standard.

Rådmand Hans Henrik Henriksen (S) fra By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune ser frem til, at der nu for alvor sættes skub i udviklingen af en af Aalborgs mest centrale pladser:

”Det har været en lang, men også givtig proces med borgerinvolvering af flere forskellige omgange. Budolfi Plads betyder meget for aalborgenserne, så vores ambitionsniveau er højt. Vi fornemmer en meget stor interesse for området og opgaven, og vi har store forventninger til den forestående proces”, siger han.

Imødekommende bymiljø

Visionen er at omdanne Budolfi Plads til et grønt byrum - oven på et nyt P-anlæg - med udadvendte funktioner og aktiviteter, der tilsammen kan skabe et imødekommende bymiljø og være en destination for byens borgere og besøgende.

Kommunen sætter i forbindelse med omdannelsen to ejendomme til salg. Samtidig udbydes nye byggefelter på Budolfi Plads, i alt 6.270 etagemeter, til bolig, erhverv, butikker og dagligvarebutik.

Udbudsmaterialet vil indeholde krav til mindstepriser for de udbudte byggeretter.

I første omgang kan interesserede ansøgere anmode om prækvalifikation. Der er frist 29. januar. Kommunen forventer at prækvalificere tre til fem virksomheder.

Omdannelsen af pladsen forventes færdig primo 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157