23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Følg pengestrømmen - klima, energi og infrastruktur

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Et godt, gammelt råd lyder, at hvis man vil have succes med sin virksomhed, så gælder det om at følge pengestrømmen. For virksomhederne i bygge- og anlægssektoren betyder det, at der i de kommende år blandt andet skal fokuseres på klima, energi og infrastruktur.

Klima, fordi kommunerne står over for store udfordringer og store investeringer for at kunne beskytte borgerne mod følgerne af oversvømmelser.

Energi, fordi grøn energi og energibesparelser i såvel den eksisterende som den nye bygningsmasse er en del af den samlede klima-indsats i bestræbelserne på at reducere CO2-udledningen. Også her står samfundet generelt over for meget store investeringer.

Og endelig infrastruktur, fordi klimaforandringerne også på dette område kræver fuldt fokus og store investeringer blandt andet i forhold til eksempelvis at sikre veje, kloakker og havneanlæg.

Både når det gælder investeringer i klima, energi og infrastruktur, så er det primært de offentlige kasser, der kommer til at holde for. Derfor gælder det naturligvis om, at beslutningstagerne får de bedst mulige værktøjer til at prioritere de store investeringer.

Et godt udgangspunkt vil være at kigge nærmere på den State of the Nation-analyse, som Foreningen af Rådgivende Ingeniører arbejder på i øjeblikket, og som offentliggøres i slutningen af februar.

Også analyser fra blandt andet Dansk Byggeri bør ligge i værktøjskassen hos politikerne, når de sende milliarderne i omløb. På den måde kan man sikre, at samfundet får mest muligt for af pengene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128