23948sdkhjf

Nye anlægsopgaver på vej

Læs i dag om nye anlægsprojekter i Hvissinge, Ballerup, Fejø, Skårup, Nørre Snede og Sunds
REGION HOVEDSTADEN

HVISSINGE: Miljø- og Teknikudvalget i Glostrup Kommune har godkendt, at der igangsættes skitsering af byggemodning af etape 3 i Hvissinge Øst. Udvalget har også sagt ja til at bevilge en halv mio. kroner til byggemodningen.

Der er stor efterspørgsel på nye byggegrunde i Hvissinge Øst, hvorfor kommunen vurderer det hensigtsmæssigt at byggemodne de resterende arealer i området.

For at kunne planlægge byggemodningen er det nødvendigt at udføre indledende arbejder i form af opmåling, geoteknik, forundersøgelser og skitsering af det nye område. Der er ikke indhentet tilbud på de konkrete delarbejder, men baseret på tidligere erfaringer forventes udgifterne til de indledende arbejder at andrage cirka en halv mio. kroner. I løbet af det tidlige forår 2016 vil overslag over udgifter til den samlede anlægsopgave samt de forventede salgsindtægter blive fremlagt til godkendelse og indarbejdelse i budgettet.

BALLERUP: På baggrund af kvalificeringen og detaljeringen af vinderprojektet fra arkitektkonkurrencen om fremtidens Skovlunde Bymidte har Ballerup Kommune udarbejdet et forslag til lokalplan for indsnævring og ombygning af Ballerup Boulevard fra krydset Ballerup Boulevard/Torvevej og frem til Bybuen.

Tegnestuen Vandkunsten blev i sommer kåret som vinder af arkitektkonkurrencen om Skovlunde Bymidtes fremtid. Vinderforslaget introducerer et nyt bystræde som byens nye nerve.

Bystrædet er et nord-/sydgående forløb opdelt i to temaer - Handelsstrædet og Kulturstrædet. Bystrædet skal være et varieret byrumsforløb, der sammenbinder bymidten fra stationen i nord til kulturhuset i syd. Bystrædet er en sammenkædning af byfunktioner, stræder og mødesteder samt en fortætning med både butikker og boliger. Som forudsætning for et succesfuldt byliv foreslås både Ballerup Boulevard og Torvevej indsnævret til ét spor i begge retninger, ligesom det foreslås, at der over Ballerup Boulevard etableres en overgang i niveau mellem den nordlige og sydlige del af Skovlunde Bymidte.

Mulighederne for at indsnævre og ombygge Ballerup Boulevard er på baggrund af de trafikmæssige forudsætninger og den overordnede trafikstruktur, sidenhen blevet detaljeret. Forslag til lokalplan nr. 147 tager udgangspunkt i den hidtidige detaljering af trafikafviklingen, samt i vinderprojektets præmis om at skabe mere sammenhæng og mere bykvalitet i Skovlunde Bymidte.

Det er blandt andet planen, at der skal etableres to kørespor i midten af den nuværende vejprofil, etableres lange og brede plantebede, som adskiller kørebaner fra nye cykelstier og fortov og etableres to buslommer, placeret og udformet under hensyntagen til oversigtsforhold og trafiksikkerhed.

Teknik- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune indstiller lokalplanforslaget til godkendelse i Ballerup Kommunalbestyrelse.

REGION SJÆLLAND

FEJØ: Lolland Kommune har modtaget en anmeldelse fra Kystdirektoratet om etablering af et privat dige på Strandvejen 23 på Fejø.

Inden Kystdirektoratet tager stilling til, om der kan gives tilladelse til anlægsprojektet, er Lolland Kommune blevet bedt om at gennemføre en VVM-Screening med henblik på at vurdere, om anlægsprojektet er VVM-pligtig.

Lolland Kommune har på baggrund af en VVM-Screening vurderet, at projektet ikke vil kunne påvirke miljøet væsentligt og derfor ikke er VVM-pligtigt. Denne afgørelse kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet frem til 19. januar.

REGION SYDDANMARK

SKÅRUP: Økonomiudvalget i Svendborg Kommune besluttede på sit møde før jul at indstille forslag til kommuneplantillæg 2013.21 og forslag til lokalplan 606 for solvarmeanlæg ved Nyborgvej ved Skårup til godkendelse i byrådet.

Det er Skårup Fjernvarme, der planlægger at etablere et solvarmeanlæg på landbrugsjordene umiddelbart øst for Skårup.

Lokalplanen indeholder bestemmelser, der muliggør opførelsen af et solvarmeanlæg med tilhørende tekniske faciliteter i form af en akkumuleringstank og en teknikbygning. Der er ansøgt om et anlæg med cirka 440 solvarmepaneler med en samlet paneloverflade på cirka 6.000 kvm.

REGION MIDTJYLLAND

NØRRE SNEDE: Ikast-Brande Byråd har sagt ja til at give støtte til nedrivningen af et stuehus på Palsgårdvej i Nørre Snede.

Den nye ejer af ejendommen Rasmus Kjær Lauridsen ønsker at få fjernet stuehuset på Palsgårdvej 21, som er fra 1870, og som har stået tomt og uden varme i en længere periode.

Teknisk Område vurderer, at boligen er tjenlig til at blive fjernet, og stuehuset opfylder kravene til støtte fra Landsbypuljen.

SUNDS: Herning Vand ønsker i forbindelse med separatkloakering i den østlige del af Sunds at etablere et regnvandsbassin på arealet på hjørnet af Strandvejen og Åvej. Da arealet er klassificeret som byzone, er det nødvendigt at planlægningen for området ændres i overensstemmelse med projektet. Der er derfor udarbejdet et forslag til lokalplan for området ved Åvej i Sunds.

Byplanudvalget besluttede på sit seneste møde at indstille lokalplanforslaget til godkendelse i Herning Byråd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.177