23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Lær at sige nej til hovedentreprenørerne

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Det er en bitter tone, formanden for Danske Malermestre, Per Vangekjær slår an i sit indlæg på debatsiden i Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Bitterheden kommer frem fordi malermestrenes indtjening trods fremgang i byggeriet ikke er øget. Og det skyldes ifølge malermestrenes formand, at hovedentreprenørerne med politikernes velsignelse har fået alt for gode kort på hånden i forhold til at indhente uforpligtende tilbud hos de mindre håndværksfirmaer.

Per Vangekjær har ret i, at de mindre håndværksfirmaer har rigtig meget at regne på i øjeblikket. Aktivitetsniveauet er steget og de små og mindre håndværksvirksomheder er de små tandhjul, som i fælleskab få det hele til at dreje rundt. Men det er ofte hovedentreprenørerne der sætter det hele i omdrejninger og betyder desværre også, at der er en hel del små og mellemstore virksomheder der bliver noget rundtossede i denne tid. Om det er gavnligt at opfordre politikerne til at regulere omfanget af tilbudsberegninger er tvivlsomt. Men det er absolut fornuftigt, at hver enkelt virksomhed siger fra over for de værste hovedentreprenører eller evt. går i dialog med dem.

Per Vangekjær har nemlig også ret, når han fremhæver, at de mange timer der bruges på tilbudsberegning er rent ressourcespild. Men også her gælder det om for de små og mellemstore virksomheder ikke at bortødsle egne ressourcer ved at blive ved med at regne tilbud for de samme hovedentreprenører, som man alligevel ikke får lov at arbejde for, fordi kollegerne bliver ved med at underbyde.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094