23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om nye byggeprojekter i Solrød, Ulkebøl, Sønderborg, Kolding og Hjørring
REGION SJÆLLAND

SOLRØD: Solrød Byråd har vedtaget en lokalplan for tæt-lavt boligbyggeri i Trylleskov Strand endeligt.

Solrød Kommune ønsker at fortsætte udviklingen af det nye byområde Trylleskov Strand, og den nu vedtagne lokalplan skal muliggøre boligbyggeri på boligø 22. Boligøen ligger ved Trylleskov Allé, øst for Kirkens Hus, som opføres af Karlstrup Kirke.

Lokalplanområdet er en del af den nye bydel Trylleskov Strand, der på sigt kan rumme op til 750 boliger. Foruden boliger er der opført en integreret daginstitution ”Tryllehytten”, og der er plads til et supermarked samt mulighed for kontor- og serviceerhverv.

REGION SYDDANMARK

ULKEBØL: Sønderborg Byråd beslutter på onsdag, om et forslag til lokalplan, der gør det muligt at bygge en ny daginstitution på Præstegårdsvej i Ulkebøl, skal godkendes og fremlægges til offentlig høring.

Lokalplanen giver mulighed for at etablere en ny børneinstitution på i alt 1.300 kvm inklusiv kryberum med videre. Institutionen skal have plads til 72 børnehavebørn og 46 vuggestuebørn, og institutionen kommer til at ligge tæt på Ulkebøl Skole.

Bygningen skal fremstå som en nutidig børneinstitution, der er skabt til at give børn og voksne gode betingelser for hverdagen i institutionen, og indrettet med de nødvendige energibesparende foranstaltninger.

SØNDERBORG: Der er fundet PCB-forekomster Sønderskov-Skolen i Sønderborg, nærmere præciseret i de bygninger, der har rummet 10-klasses skolen, og som senest har været brugt af skolens SFO-klub. Disse bygninger skal nu nedrives, og SFO-klubben skal finde nye lokaler.

Skolens pedelbolig bliver ledig i foråret 2016, og forvaltningen har foreslået, at bygningen indrettes til klub, hvilket vil kunne gøres for 384.000 kroner, viser forvaltningens beregninger.

Sønderborg Byråd skal tage stilling til forvaltningens forslag på sit møde på onsdag.

KOLDING: Som led i Kolding Kommunes fysiske udviklingsplan for seniorområdet besluttede Byrådet i forbindelse med godkendelse af budget 2016, at udvide Kongebrocentret i Christiansfeld med 10 kommunale almene plejeboliger til indflytning primo 2018. Udvidelsen omfatter 10 boliger med et samlet bruttoetageareal på 720 kvm. Det gennemsnitlige boligareal udgør 72 kvm. I tilknytning til boligerne opføres 50 kvm serviceareal. Såvel boligerne som servicearealet etableres og finansieres med hjemmel i almenboligloven, og midlerne til opførelsen af de 10 nye plejeboliger er afsat i budget 2016.

Byrådet skal nu give tilsagn om støtte til opførelse af 10 kommunale almene plejeboliger med en samlet anskaffelsessum på 16.966.000 kroner.

REGION NORDJYLLAND

HJØRRING: Hjørring Byråd har vedtaget et forslag til lokalplan og et tilhørende kommuneplantillæg for Bistrupvej i Hjørring, hvor Hjørring Kommune ønsker at opføre et sundhedscenter.

Hjørring Kommune ønsker at samle så mange af sine sundhedsfunktioner som muligt i et nyt sundhedscenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141