23948sdkhjf

Der sættes gang i nedrivning af boliger i Skanderborg

Nu rives de første to huse ned via Landsbypuljen i Skanderborg Kommune - og flere vil følge i løbet af året
I denne måned fjernes to forfaldne ejendomme i landsbyer i Skanderborg Kommune, uden at ejerne skal have en krone op af lommen - udgifterne fordeles i stedet mellem stat og kommune.

De to ejendomme beliggende på henholdsvis Lille Tåningvej 32 og Storhøjvej 20 er nemlig de første til at få del i Landsbypuljen.

Når det gælder kommunen, så har byrådet besluttet at afsætte en mio. kroner til nedrivning af faldefærdige bygninger og ejendomme. Herudover er der bindende tilsagn om 0,9 mio. kroner i statsmidler fra Puljen til Landsbyfornyelse.

En nedrivning koster typisk 100.000-200.000 kroner, og frivillige nedrivninger støttes med 100 procent finansiering. Det er et krav, at ejendommene er beliggende i byer med mindre end 3.000 indbyggere eller i det åbne land, lyder det.

”Vi har lavet en screening af ejendomme i kommunen, som ikke har været beboet i mindst tre år, eller som ud fra visuel besigtigelse synes at være i meget dårlig stand. Vi har været i kontakt med ejere af ejendomme, hvor behovet for en indsats synes størst, og det har indtil videre resulteret i fire frivillige aftaler, og flere er på vej”, siger Gitte Just, ingeniør og byggesagsbehandler i Skanderborg Kommune.

13 ejendomme i sigte

Ved screeningen blev der fundet 13 ejendomme, som blev vurderet at være til stor gene for omgivelserne.

Ifølge Gitte Just er der økonomi til at finansiere i alt seks-syv nedrivninger i 2016, og hun forklarer, at de to ejendomme, som rives ned i første omgang, er gamle utidssvarende stuehuse, som står tomme. Begge ejere har selv henvendt sig til Skanderborg Kommune, efter at muligheden for at få betalt nedrivning blev annonceret.

Der tages i den kommende tid kontakt til de næste på listen med henblik på at indgå aftaler om en frivillig nedrivning.

For at kunne få den statslige refusion skal nedrivningen være gennemført inden den 1. juni 2016.

jsk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11