23948sdkhjf

Det nye frihedsmuseum søger entreprenører

Fire storentrepriser er ude på opførelsen af Museum for Danmarks Frihedskamp 1940-45 i København. Museet skal erstatte det gamle frihedsmuseum i Churchillparken, der nedbrændte i april 2013
Arkitektkonkurrencen om det nye Frihedsmuseum er afholdt og vundet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter , og nu er jagten gået ind på entreprenørerne, der skal stå for selve opførelsen.

Det nye museum tænkes opført med hovedparten af bygningen placeret under terræn, hvilket stiller store krav til arbejds- og udførelsesmetoden, lyder det i prækvalifikationsmaterialet.

Her beskrives det, at bygningen under jord vil indeholde udstillingsområder og teknikrum, mens den ellipseformede ankomstbygning over jord, der opføres i to etager, vil indeholde foyer, museumsbutik og andre publikumsvendte funktioner.

Den samlede bygning er på cirka 1.600 kvm bruttoetageareal, og hertil kommer ankomstpladsen uden for bygningen, der er beregnet til ophold, udeservering, arrangementer samt placering af udstillingsgenstande.

På terræn udføres desuden et stort dæksel, der dækker over adgangsvej til udstillingsområdet. Adgangsvejen skal anvendes til at hejse større udstillingsgenstande ned i udstillingsområdet. Tilsvarende udføres blandt andet en flugtvejstrappe fra udstillingsområdet til terræn, en mindre skurbygning og cykelparkering.

Fire storentrepriser

De samlede arbejder udbydes i fire storentrepriser, og det er muligt at byde ind på en eller flere af delaftalerne. Herudover forventes der at blive indgået delkontrakt uden særskilt udbud af bygge- og anlægsarbejder i form af overvågning, sikring, alarmer m.v., lyder det.

Frist for anmodning om deltagelse er den 16. marts 2016 kl. 12, hvorefter fem ventes prækvalificeret til hver storentreprise.

Udvælgelsen af de fem vil ske efter vurdering af ansøgernes erfaringsdokumentation med opgaver, der i relevans, faglig bredde, faglig kompleksitet og omfang bedst og mest kompetent modsvarer de anførte arbejder og opgaver. I udvælgelsen vil der desuden være fokus på, om ansøgeren har en - i forhold til opgavens størrelse - tilfredsstillende økonomisk kapacitet, og der vil blive udvalgt de tilbudsgivere, der skønnes at give den bedste konkurrence.

Tildelingskriteriet vil i sidste ende være det økonomisk mest fordelagtige bud. Hele udbuddet kan læses her .

Storentrepriserne
• Byggeplads, byggegrube og råhus inklusiv nødvendig grundvandssænkning og sikkerhedskoordinering
• Teknik og installationer
• Lukning og komplettering
• Landskab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125