23948sdkhjf

Vand på vejene kan undgås

Vandmasserne, der lukker motorveje i Jylland og motortrafikveje på Sjælland, vidner om, at vores infrastruktur ikke er tilstrækkeligt sikret, mener Danske Anlægsentreprenører
”Vandmasserne, der lukker motorveje i Jylland og motortrafikveje på Sjælland, vidner om, at vores infrastruktur ikke er tilstrækkeligt sikret, og det kan blive ganske dyrt for samfundet”, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri og tilføjer:

”Et er, at forsinkelser påfører os et umiddelbart tab, men det bliver også ganske dyrt at udbedre skaderne, når vandet skyller underbygningen for veje, jernbaner og broer væk.

Effektiv beskyttelse mod oversvømmelser handler om at tage den forebyggende indsats alvorlig og bruger hele viften af løsningsmuligheder. Afløbssystemer skal udbygges og vedligeholdes, så kapaciteten er tilstrækkelig ligesom andre muligheder som f.eks. nedsivningsanlæg skal bruges, hvor dette er hensigtsmæssigt”, understreger Niels Nielsen.

”En effektiv forebyggende indsats er nødvendig, og det kræver mange forskellige løsningsmuligheder. I nogle tilfælde er der ganske enkelt brug for større rør mens nedsivningsanlæg er bedre i andre tilfælde, og der er det vigtigt, at man vælger de rigtige løsninger elle kombinationer af løsninger.

Det så vi omkring Kolding, hvor flere dages regn havde mættet jorden, så der ikke kunne ske yderligere nedsivning, da juleregnen kom”, siger Niels Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095