23948sdkhjf

Højeste beskæftigelse i byggeriet i seks år

Der er dog ingen grund til bekymring for overophedning, siger Dansk Byggeri
Byggeriet er i omdrejninger igen. Beskæftigelsen i byggeriet er på højeste niveau i seks år.

Ifølge Danmarks Statistik var der i oktober beskæftiget 148.600 lønmodtagere i bygge- og anlægsbranchen. Det er 5.100 flere end samme måned sidste år og 9.400 flere end i oktober 2013. Man skal tilbage til september 2009 for at finde flere beskæftigede i en enkelt måned.

Den sæsonkorrigerede lønmodtagerbeskæftigelse inden for byggeriet er foreløbig steget med cirka 4.500 personer i årets første 10 måneder.

”Der er al mulig grund til at glæde sig over udviklingen i byggeriets beskæftigelse. Det er blandt andet den højere aktivitet på boligmarkedet, der smitter af på renoveringsaktiviteten, ligesom den genindførte Boligjobordning året ud vil trække i samme retning. Dertil kommer, at virksomhederne holder på arbejdskraften med udsigten til lidt større rekrutteringsudfordringer fremover”, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Ingen overophedning

På trods af de seneste to års fremgang i byggebeskæftigelsen, mener han ikke, der er grund til bekymring for overophedning.

”Byggebeskæftigelsen ligger fortsat under de seneste 15 års gennemsnit. Vi er på vej ind i lavsæson, og der forventes et aktivitetsfald på visse områder næste år. Det gælder således anlægsområdet, hvor den forventede aktivitet fra Femernforbindelsen er udskudt på ubestemt tid, ligesom aktiviteten med renovering af den almene boligsektor falder. Desuden har vi til gode at se, hvor meget aktivitet den ny grønne Boligjobordning vil kaste af sig”, siger Bo Sandberg.

Han vurderer, at den gennemsnitlige beskæftigelse i byggeriet de seneste 15 år har været på cirka 160.000 personer, når de selvstændige tælles med.

Til sammenligning var byggeriets lønmodtagerbeskæftigelse i oktober 2008, da vi fik krisens første skvulp, på 169.100 personer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143