23948sdkhjf

Nye anlægsopgaver på vej

Læs i dag om nye anlægsprojekter i København, Åstrup, Mønsted, Løgstør og Ørum
REGION HOVEDSTADEN

KØBENHAVN: Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har indstillet, at Teknik- og Miljøudvalget godkender, en igansætning af projektering og anlæg af byrumsforbedringer ved Frederiksholms Kanal.

Der skal frigives en anlægsbevilling på 6,88 mio. kroner til projektet Frederiksholms Kanal.

Ifølge indstillingen fra Teknik- og Miljøforvaltningen skal der på Havnepromenaden, fra Prinsens Bro til Bryghusgrunden, etableres opholdsmiljø med siddemulighed langs kanalen.

Opholdsarealerne indrettes dels med københavnerbænke og dels med granitelementer fra kommunens materialeplads eksempelvis steler eller plinte. Antal og placeringer er ikke fastlagt. Belægningen langs kanalen rettes op af hensyn til tilgængeligheden og det samlede promenadeforløb. Der vil i forbindelse med gennemførelse af projektet ske en samordning med den almindelige genopretning af strækningen.

Målinger fra juni 2014 viser et gennemsnit på 4000 cyklister i døgnet på strækningen Stormbroen - Prinsens Bro. Forvaltningen vil ved projekteringen og valg af belægning have fokus på fremkommeligheden for cykler.

På strækningen Prinsens Bro – Bryghusgrunden prioriteres ophold og fodgængere, I projektet forventes anlagt nye cykelparkeringspladser.

Projektet forudsætter desuden nedlæggelse af 80 af 115 parkeringspladser.

REGION SYDDANMARK

ÅSTRUP: Teknik og Miljø i Haderslev Kommune har modtaget ansøgning om landzonetilladelse, hvori der ansøges om at etablere en helårsåben kombineret autocamperplads og campingplads med plads til cirka 60 autocampere, cirka 150 campingvogne og cirka seks små hytter opstillet som lille hytteby i Åstrup. Endvidere skal der anlægges nogle små søer for at skabe idylliske omgivelser.

Det ansøgte er i strid med kommuneplanens retningslinjer vedrørende placering af ferie-fritidsformål samt støjbelastning med mere, og forvaltningen anbefaler, at der gives afslag på landzoneansøgningen.

Udvalget for Plan og Miljø i Haderslev Kommune har haft sagen på dagsordenen, hvor det blev besluttet at søge at imødekomme ansøgers ønsker gennem en dialog, hvor der er fokus på at udforme en lokalplan for området, hvis muligt, eller gennem en anden placering.

REGION MIDTJYLLAND

MØNSTED: Klima- og Miljøudvalget i Viborg Kommune har vedtaget forslag til lokalplan nr. 457 Parkeringsplads ved Mønsted Kalkgruber og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Baggrunden er et ønske fra Den selvejende institution Mønsted Kalkgruber om at etablere en ny parkeringsplads ved turistattraktionen. Der er ingen gældende planlægning for området, hvorfor nyt plangrundlag er nødvendigt.

Lokalplanforslaget udlægger området til parkeringsareal og giver mulighed for etablering af en parkeringsplads med plads til cirka 250-300 biler.

REGION NORDJYLLAND

LØGSTØR: Bredgade i Løgstør har gennem længere tid været plaget af rystelser fra tung trafik, som kulminerede i forbindelse med gravning af fjernvarmerør i 2011, og der er meget trafik i gaden.

Der er åbnet en omfartsvej nord om Bredgade, og det giver en mulighed for at forbyde den gennemgående tunge trafik og få meget af den øvrige gennemkørende trafik til at køre udenom.

Vesthimmerlands Kommune har udarbejdet et forslag til forbedring af de trafikale forhold i gaden og derudover har en privat borger taget initiativ til at afholde en konkurrence om forskønnelse af gaden, hvilket har resulteret i tre forslag.

Teknik og- Miljøudvalget har besluttet at invitere beboerne i Bredgade samt konkurrencedeltagerne til et møde, hvor planerne kan drøftes.

ØRUM: Teknisk Udvalg i Viborg Kommune har vedtaget lokalplan nr. 458 for solvarmeanlæg ved Østergade i Ørum og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt og anbefaler byrådet at gøre det samme.

Ørum Varmeværk ønsker at opføre et solvarmeanlæg i Ørum.

Lokalplanen giver mulighed for at etablere en solfangerflade på 6.375 kvm og en akkumuleringstank med en højde på maksimalt 16 meter samt en teknikbygning med en højde på maksimalt 8,5 meter.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141