23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om nye byggeprojekter i Odder, Horsens, Frejlev, Aalborg, Hjørring, Aabybro, Højelse, Roskilde og Greve
REGION MIDTJYLLAND

ODDER: Odder Kommune har fremlagt Forslag til lokalplan 1128 for et boligområde ved Høghus i Odder Vest til offentlig høring frem til 20. januar. Lokalplanen er udarbejdet for at give mulighed for at etablere et nyt boligområde med åben-lav bebyggelse.

HORSENS: Inge og Asker Larsens Fond har givet tilsagn om en donation på fem mio. kroner til udvidelse af Horsens Kunstmuseums magasin, og Horsens Kommune er også klar med et mindre beløb til udvidelsen.

Der er udarbejdet et skitseforslag til en udvidelse på cirka 340 kvm, som planlægges opført vest for museet.

Ifølge planerne holdes der licitation i april måned næste år, hvorefter byggeriet opføres i perioden april til december. Byggeriet udbydes i fagentreprise efter forudgående prækvalifikation.

REGION NORDJYLLAND

FREJLEV: Aalborg Byråd har godkendt Forslag til Kommuneplantillæg 6.017 og Lokalplan 6-3-105 for boliger på Griegsvej i Frejlev endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for at udbygge Frejlev mod vest, og der gives mulighed for åben-lav bebyggelse med i alt 59 grunde.

AALBORG: Aalborg Byråd har godkendt Forslag til kommuneplantillæg 4.040 og lokalplan 4-4-113 Boliger, Marshalls Alle, Universitetsområdet, og forslagene er fremlagt i offentlig høring frem til og med 27. januar 2016.

Lokalplanen og kommuneplantillægget giver mulighed for et nyt boligområde med en markant grøn karakter og med forskellige typer tæt-lav bebyggelse og etageboliger i form af punkthuse.

HJØRRING: Hjørring Byråd har besluttet, at Børne- og Undervisningsforvaltningen skal indgå et konkret samarbejde med Bolig Hjørring om udarbejdelse af et programoplæg vedrørende renovering eller ombygning af Børne-ungehuset Lundergård på Trollhättanvej i Hjørring.

Konkret er det tanken, at boligforeningen finansierer og gennemfører byggeriet, og at Hjørring Kommune efterfølgende lejer bygningen i en længere periode.

Bygningerne er opført i 1970’erne efter tidens standarder. Bygningerne er ejet af Bygge- og Boligforeningen af 1938 og trænger kraftigt til renovering og modernisering.

Bygningerne skal som minimum kunne rumme vuggestue til 42 børn, børnehave til 125 børn samt fritids-, junior- og ungdomsklub for cirka 130 børn. Desuden er der behov for faciliteter og mødelokaler til medarbejdere.

AABYBRO: Jammerbugt Kommune har fremlagt et forslag til Lokalplan 27-018, Boligområde, Elmevej, Aabybro og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg til offentlig høring frem til 23. februar.

Lokalplanforslaget er udarbejdet for at sikre, at der stadig vil være et varieret boligudbud i Aabybro.

Den nye lokalplan vil give mulighed for at bygge op til 26 lejligheder i etagebebyggelse eller 13 tæt-lave boligbebyggelser.

Området har hidtil været anvendt til offentlige formål i form af bibliotek og faciliteter til Aabybro Skole

REGION SJÆLLAND

HØJELSE: Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune besluttede i sommer, at der skulle udarbejdes et forslag til lokalplan 1058 for Erhverv på Højelsevej 15-17 med henblik på at give mulighed for udvidelse af den eksisterende virksomhed på Højelsevej 15, hvor det kniber med lagerpladsen. Forslaget er nu klar til høring, og den 18. januar holdes der borgermøde om forslaget og de byggeplaner, der ligger bag.

På grund af de særlige bevaringsinteresser i Højelse ønsker bygherre at opføre et nyt byggeri, så det udefra syner som en tilnærmet kopi af en traditionel firelænget gård. I det indre udformes gården som en lagerhal. Det nye byggeri vil omfatte en cirka ni meter høj hal på cirka 660 kvm i grundplan med tilhørende parkeringsareal og manøvreareal mod øst. Hallen nedgraves delvist i terrænet, så den mod Højelsevej kun syner cirka seks meter høj.

ROSKILDE: Roskilde Byråd har besluttet at etablere fem boliger til hjemløse på et areal ved Stenvænget. Placeringen forudsætter, at den gældende lokalplan ændres.

I den forbindelse besluttede Plan- og Teknikudvalget forleden at sætte gang i den nødvendige lokalplanlægning.

GREVE: Teknik- og Miljøudvalget i Greve Kommune har godkendt et forslag til lokalplan og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg for boliger på Hedelunden.

Greve Kommune har udbudt Hedelunden til salg, og på baggrund af et udvalgt boligprojekt har Center for Teknik & Miljø, i samarbejde med den kommende køber udarbejdet forslag til kommuneplantillæg og forslag til lokalplan for Hedelunden. Det udvalgte projektforslag omhandler omdannelse af den eksisterende bygningsmasse suppleret med opførelse af nye boliger.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11