23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Viden på deltid med ny installatør-uddannelse

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
El- og vvs-branchen mangler folk med installatør-uddannelse. Og efterspørgslen efter installatørerne vil stige i de kommende år. Det lugter lidt af flaskehals.

Installatøruddannelsen tager to år på skolebænken afbrudt af praktik. Og netop de to år på skolebænken uden mulighed for samtidig at arbejde som elektriker eller vvs’ere har været en barriere for mange.

Men det ser ud til at løse sig fremover. Installatøruddannelsen tilbydes nemlig nu som deltidsuddannelse, så man kan passe sit arbejde ved siden af, at man uddanner sig.

Det giver rigtig god mening i et fag, hvor efterspørgslen på arbejdskraft er stigende og hvor det blandt andet handler om at få så megen viden og så mange kompetencer ud i virksomhederne så hurtigt som muligt.

Og det er lige præcis det, der mulighed for med de nye installatør-deltidsuddannelser.

At læse til installatør har hidtil mest været et bevidst karrierevalg for de svende, som har ønsket at få autorisation og foden under eget bord. Med deltidsuddannelsen kan man tiltrække endnu flere svende, hvoraf nogle måske ikke ønsker at være selvstændige her og nu, men som til gengæld kan være med til at øge kompetencerne i eksisterende virksomheder.

De nye deltidsuddannelser for installatører er et fint udtryk for, at både organisationer og politikere er dynamiske og fleksible i forhold til at tilpasse uddannelserne til arbejdsmarkedet.

Den dynamik er med til at sikre kompetent arbejdskraft i de vigtige vidensfag som el- og vvs-installatørerne repræsenterer. Og undgå flaskehalsproblemer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094