23948sdkhjf

Endnu en kartelsag er nu afsluttet

Konkurs stopper sag mod murerfirma - tidligere direktør har accepteret bøde i sagen
Endnu en sag i sagskomplekset i det såkaldte københavnske byggekartel er afsluttet.

Det er sagen mod murerfirmaet Nisgaard A/S fra Kastrup. En tidligere direktør i virksomheden har accepteret en bøde på 25.000 kroner for i to tilfælde i 2009 at have ladet virksomheden udveksle tilbudspriser med andre byggefirmaer i forbindelse med licitationer for to københavnske andelsboligforeninger.

Derimod er sagen mod Nisgaard A/S som virksomhed opgivet, idet den under navnet ”20. december af 2012 A/S” har begæret sig selv konkurs.

Virksomheden var tiltalt for tre tilfælde af overtrædelser af konkurrenceloven. Ud over de to forhold, som den tidligere direktør har erkendt og betalt bøde for, var virksomheden også anklaget for et forhold i 2010 på en byggesag for Arkitekternes Pensionskasse.

Den tidligere ejer af Nisgaard har flere gange udtalt, at man føler sig uskyldig i anklagerne.

Specialanklager ved Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) Niels Kjærsgaard bekræfter, at retssagen mod Nisgaard A/S, der var berammet til Københavns Byret på tirsdag, er afblæst på grund af konkursbehandlingen.

Dermed er i alt fem virksomheder, der har været sigtet i kartelsagen, gået konkurs undervejs.

Fem sager er uafsluttede

Med afslutningen af sagen mod Nisgaard A/S kan Bagmandspolitiet sætte flueben ved endnu en af de i alt 33 sager, som mundede ud i sigtelser.

Tilbage mangler Bagmandspolitiet at få afsluttet fem sager.

Heraf skal minimum to af dem afgøres ved landsretten. Entreprenørvirksomheden Juul & Nielsen A/S, Glostrup, har således anket en bøde på halvanden mio. kroner, mens tømrervirksomheden Axel Rasmusen & Søn, Skævinge, har anket en bøde på 400.000 kroner.

Sagerne mod Skou Gruppen og murerfirmaet Hansen & Graversen er berammet ved byretterne i Helsingør henholdsvis Hillerød i det nye år.

Sagen mod Mogens V. Zeltner A/S er fortsat uafklaret. Specialanklager Niels Kjærsgaard oplyser, at det beror på overvejelser om, hvem tiltalen rent juridisk i givet fald skal rejses mod. Han forventer en afklaring i begyndelsen af det nye år.

Læs også: " Karteldømt opgiver at blive totalt renset ".

Artiklen er en del af temaet Fokus på byggekartel-sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109