23948sdkhjf

200 kollegieboliger er på vej i Aarhus

Kollegiekontoret i Aarhus er bygherre på et projekt, der netop er udbudt i hovedentreprise og omfatter 200 kollegie- lejligheder i nyt omdannelsesområde
Aarhus er på vej til at kunne huse studerende i et nyt kollegium.

Kollegiekontoret i den østjyske hovedstad har sendt en hovedentreprise til en anslået værdi af mellem 95 og 105 mio. kroner i begrænset udbud , der dækker opførelse af tre blokke i seks etager og en blok i fem etager med sammenlagt godt 200 boliger med tilhørende fællesfaciliteter.

Under bygningerne opføres kælder og under gårdrum udføres p-kælder. I alt er der tale om 8.400 kvm.

”Der er en stor efterspørgsel på ungdomsboliger, og den vil være stigende i nogle år endnu, forventer vi. Aarhus er en stor uddannelsesby”, siger Kollegiekontorets direktør, Per Juulsen og oplyser, at byggeriet har været planlagt i noget tid.

”Bygningen bliver en del af det store omdannelsesområde Fragtmandscentralen, der skal binde Åbyhøj og Midtbyen bedre sammen. Der er lavet lokalplan for første etape med fire byggerier, hvor vores er et af dem”, fortæller han.

”Der er tale om nogenlunde samtidige byggerier, der primært går på boligbyggeri men også en dagligvarebutik”, fortsætter han.

Projektet, som kollegiekontoret er bygherre på og efterfølgende skal drive, går på boliger med eget køkken og bad.

”Vi bygger små lejligheder med eget køkken og bad. Det er det, vi i dag oplever mest efterspørgsel på”, siger Per Juulsen og understreger, at der stadig er mange muligheder, hvis man som studerende ønsker at finde bolig, hvor der deles om faciliteterne.

De fleste af lejlighederne i det nye byggeri bliver etværelses på cirka 40 kvm brutto, men der vil også være eksempler på toværelses på omkring 50 kvm brutto. Desuden vil kollegiet indeholde faciliteter som motionsrum, vaskeri og opholdsrum, som beboerne deles om.

”Det er et moderne kollegie, der er noget anderledes end dem fra 70’erne”, siger direktøren og påpeger, at de seneste byggerier, Kollegiekontoret har stået i spidsen for, har været udbudt i fagentrepriser, men at man denne gang har tilvalgt en hovedentreprise, da man fra Kollegiekontorets side håber at kunne drage nytte af styringskompetencer og viden om optimeringsmuligheder på tværs af fag hos en hovedentreprenør.

Kontrakt i juli 2016

Byggeriet forventes påbegyndt i august 2016 og færdiggjort i september 2017.

Fem aktører forventes prækvalificeret, og i udvælgelsen lægges der især vægt på de interesserede aktørers tekniske kapacitet, lyder det i prækvalifikationsmaterialet, hvor det også fremgår, at tildelingskriteriet i sidste ende vil være laveste pris.

Deadline for anmodning om deltagelse er den 25. januar 2016 kl. 16, og meddelelse om valg af prækvalificerede forventes afgivet omkring den 12. februar, hvorefter udbudsmateriale udsendes i marts med tilbudsfrist omkring den 12. maj.

Den endelige kontrakt ventes indgået omkring 14. juli 2016, lyder det.

Yderligere et projekt på vej
Kollegiekontoret i Aarhus, der i forvejen administrerer cirka 30 kollegier, har endnu et i støbeskeen foruden det nye kollegium i Åbyen.
Det gælder Godsbane Kollegiet, som opføres i samarbejde med Arbejdernes Andelsboligforening i Aarhus C. Her vil der blive tale om et totalentrepriseudbud, som forventes at komme ud i starten af 2016, fortæller Kollegiekontorets direktør, Per Juulsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14