23948sdkhjf

Lokal entreprenør bygger p-hus i Holstebro

Det nye parkeringshus får plads til 400 biler
Om et år åbner et nyt parkeringshus i Holstebro midtby med plads til 400 biler.

Entreprenørfirmaet Kaj Bech fra Holstebro, Sweco Architects og ingeniørfirmaet Alectia står for byggeriet, der erstatter p-pladserne i Enghaven i forbindelse med etableringen af et indkøbscenter samme sted.

Det nye p-hus kommer til at ligge på hjørnet af Skolegade og Bisgårdgade og vil i de første par år især dække behovet for midlertidige parkeringspladser i forbindelse med det nærtliggende byggeri af indkøbscentret, Enghavecentret.

Når centret efter planen åbner i slutningen af 2018, bliver der igen parkering i Enghaven, men nu under jorden i indkøbscentrets parkeringskælder.

Byggeriet af det nye parkeringshus skaber også attraktive udearealer i det grønne rum mod jernbanen. Sortestien, som i dag går hen over grunden, integreres i bygningen ved at køre under bygningsanlæggets udhæng.

Gubber Kristensen (S) og Finn Orvad (V), henholdsvis formand og medlem i Teknisk Udvalg, var i sidste uge med til at afsløre vinderprojektet sammen med Anders Bech fra Holstebro-firmaet Kaj Bech A/S.

”I forbindelse med prækvalifikationen har det været et ufravigeligt krav, at p-huset rummer 400 biler. Det er nogenlunde samme antal parkeringspladser, som er på Enghavepladsen i dag. Vi har også lagt vægt på, at det skal være nemt og sikkert at komme rundt i huset, så adgangsvejene er bredere, og rummene er højere end normalt. Det bliver et p-hus med stor tilgængelighed og indbyder til et afslappet pit-stop lige uden for bygningen”, lyder det fra de to udvalgsmedlemmer.

Grafisk strejf

For bygherren Holstebro Kommune er det vigtigt, at byggeriets arkitektur og fadekoncept skaber sammenhæng og harmoni med det eksisterende byrum.

For nok er der i dag allerede en parkeringsplads på Skolegade-grunden, men det nye byggeri får en helt anderledes synlig placering i gadebilledet.

Arkitekterne beskriver, at facadekonceptet tager sit udgangspunkt i en idé om at tilføre og videreføre landskabelige og rekreative elementer fra det tilstødende område med træer. En facade i perforerede lyse metalplader omkranser huset og afskæres i lette bølgede former imod de nedre etager der fremstår helt åbne. Det er tiltænkt, at facadens perforering udføres som et grafisk/kunstnerisk tilskud med abstrakte motiver af skoven.

De øvrige firmaer, som bød ind på opgaven, var MT Højgaard, Jens Jensen, 5E Byg A/S og CG Jensen. Byggeriet koster i alt 38 mio. kroner og går i gang i løbet af foråret 2016.

I nærmeste fremtid offentliggør Holstebro Kommune en plan for anvisning af midlertidige p-pladser.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125