23948sdkhjf

Store udfordringer med genanvendelse

Krav om tæthed i bygninger modarbejder udbredelsen af cirkulær økonomi, mener Dansk Byggeri
Virkeligheden med genanvendelse er ikke uden udfordringer. Giftige stoffer som PCB, asbest og bly er en bombe under hele genanvendelsestanken.

Det var et af budskaberne fra Dansk Byggeris adm. direktør, Lars Storr-Hansen, da han gæstede RGS 90’s konference om cirkulær økonomi.

Her understregede han, at der først og fremmest mangler viden på området, om at det derfor er en forkert beslutning, at regeringen nu vil nedlægge Videncenter for energibesparelser i bygninger.

”Skal vi øge genbrugstanken, så skal vi fjerne de miljøfarlige stoffer. Her er vi inde i et politisk råderum. Skal vi udvikle det her, så mangler vi mere konkret viden, og vi ærgrer os derfor over, at man nu lukker Videncenter for energibesparelser i bygninger. Det er ikke udelukkende, at vi får centret, men de seneste dages politiske aftaler – eksempelvis finansloven – gør det meget svært”, sagde han.

Modarbejder genanvendelse

En af de udfordringer for udbredelsen af cirkulær økonomi, som Lars Storr-Hansen pegede på, er de senere års trend med at bygninger skal leve op til krav om tæthed og energieffektivitet.

”Det modarbejder genanvendelsen, at bygninger skal leve op til krav om energieffektivitet. For at gøre en bygning tæt bruger man både lim og fugemasse i byggeriet. Det gør både adskillelse og genanvendelse sværere”, sagde han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156