23948sdkhjf

Broer skaber problemer for Arkil

Tab på tre broprojekter indvirker på anlægsentreprenørens kvartalsregnskab
Den børsnoterede anlægsentreprenør Arkil Holding A/S må konstatere, at tre broprojekter skaber problemer for koncernen.

Koncernens regnskab for tredje kvartal viser et resultat før skat for de første ni måneder på 38,5 mio. kroner mod 43,1 mio. kroner i samme periode sidste år. Resultatet er positivt påvirket af en værdiregulering i Tyskland, men til gengæld er det negativt påvirket en række broprojekter på Sjælland

”3. kvartal er præget af de tre isolerede, sjællandske broprojekter, som har måttet nedskrives og som inklusive hensættelser har påvirket resultatet negativt med 31,2 mio. kroner. Projekterne følges op med henblik på korrigerende handlinger i forretningsområdet, samt med henblik på et retsligt efterspil på den del af omkostningerne, der ikke skyldes Arkils egne forhold. Koncernens øvrige forretningsområder udvikler sig samlet set positivt, med stigende aktivitet og indtjening, såvel i Danmark som i udlandet”, siger adm. direktør Jesper Arkil i en kommentar til regnskabet.

Arkil anfører i regnskabet, at det er øgede omkostninger ved støbning af brokonstruktionerne og et ændret brokonstruktionsdesign, som er årsag til problemerne.

Omsætningen i tredje kvartal voksede fra 898 til 947 mio. kroner, og ses der på årets første ni måneder er den øget fra 2,1 mia. kroner til 2,4 mia. kroner.

Arkil skriver selv i regnskabet, at markedet fortsat er præget af hård priskonkurrence og en vis tilbageholdenhed i investeringerne blandt kommuner og forsyningsselskaber. Dog har Arkil oplevet en jævn tilgang af opgaver inden for områderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.284