23948sdkhjf

Rockwool bygger ny fabrik i USA

Datterselskabet Rockfon investerer 279 mio. kroner i ny fabrik til akustiske loftplader i tilknytning til eksisterende stenuldsfabrik i Mississippi
Den danske stenuldsproducent Rockwool fortsætter sin ekspansion på markederne i Nordamerika og etablerer en ny fabrik til akustistiske loftplader i den amerikanske delstat Mississippi.

Det sker gennem loftpladeforretningen Rockfon, der har været på det amerikanske marked siden 2013. Fabrikken til godt 40 mio. dollars (279 mio. kroner) opføres i tilknytning til Rockwools eksisterende stenuldsfabrik i Mississippi tæt på Memphis.

“Den nye fabrik kommer til at udgøre hjørnestenen i vores fortsatte ekspansion på det nordamerikanske marked for loftløsninger. Vi oplever en stor interesse fra kunder fra hele kontinentet, og med den nye fabrik slår vi fast, at vi har et langsigtet perspektiv og gør en dedikeret indsats for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter Rockfon akustiske stenuldsloftløsninger i Nordamerika”, siger Rockwools koncernchef, Jens Birgersson, i en fondsbørsmeddelelse.

Byggeri begynder i 2016

Opførelsen af den nye fabrik begynder i starten af 2016, og produktionen forventes at starte i midten af 2017. Fabriksgrundens størrelse tillader desuden, at fabrikken kan udvides på et senere tidspunkt.

Rockwool arbejder tæt sammen med staten Mississippi, Marshall County og lokale myndigheder for at sikre, at byggeprojektet udvikles og konstrueres, så det lever op til eller overstiger eksisterende bygningskodeks og miljøstandarder.

Når den nye Rockfon-fabrik står færdig, forventes den at dække et areal på 12.000 kvm og vil beskæftige omkring 100 medarbejdere.

Vigtig del

Rockwools loftpladeforretning gennem datterselskabet Rockfon er en vigtig del af Rockwools udvikling af aktiviteter uden for isoleringsområdet, som er samlet i Systems Division.

Divisionen omsatte for 500 mio. euro (3,73 mia. kroner) i 2014, hvilket er en stigning på 27,2 procent i forhold til 2013. Den stærke vækst skyldtes primært det øgede salg af loftløsninger i USA, hvor Rockfon har været til stede siden januar 2013 med blandt andet et opkøb af konkurrenten Chicago Metallic i oktober 2013.

Rockfon har desuden loftpladefabrikker i Holland, Polen, Frankrig og Rusland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094