23948sdkhjf

Træ bliver tæmmet til ny forskerbygning

Moestrup Alufacader har fået alle fagligheder i spil med kompliceret DTU-opgave
DTU er nærmest forvandlet til én stor byggeplads.

Energirenovering og nybyggeri præger uddannelsesstedet. Og nyt teknologier og metoder tages jævnligt i brug.

Således også ved CAS Bygning 49, der på mange måder bliver et særsyn.

Byggeri i den størrelse er et pionerprojekt i den danske byggebranche.

Det kræver nemlig stærk forening mellem tømrer- og alu-arbejdet samt en udviklet sans for detaljen at opføre den komplicere bygningskonstruktion, som for første gang udføres i Danmark i den størrelse. Opgaven tilfalder Moestrup Alufacader, der i samarbejde med Moestrup Tømrer & Snedker, har forenet tømrer- og alu-arbejde med opførelsen af den 20x50 meter brede og ti meter høje bygning.

”Man kan sige, at selve betonbygningen er kernen, og uden på den placerer vi så limtræssøjler, der skal dækkes af et særligt alu-system, så skeletkonstruktionen kan ses både ude- og indefra”, siger direktør Henrik Olsen fra Moestrup.

Til opgaven har virksomheden anvendt Schücos påsætningssystem, hvor alu-facaderne skrues direkte på limtræskonstruktionen. Med synlighed både ude- og indefra giver det bygningen et særpræget arkitektonisk udtryk.

Ifølge Henrik Olsen er påsætningen af alu-facaderne på limtræsbjælkerne dog ikke en nem opgave, da disse i modsætning til stålbjælker er levende.

”Træ er levende og meget mere vanskeligt at arbejde med end stål. Det har derfor krævet høj tolerance og øje for detaljen at tæmme de ti meter lange limtræsbjælker, der skulle være helt lige for direkte at kunne bære alufacaderne”, siger han.

Grøn frontløber

Udover at være et pionerprojekt inden for byggeri gør en solid sans for bæredygtighed DTU CAS til en grøn frontløber, som ligger godt i tråd med DTU’s fremtidige forskning inden for optimering af universitetets fysiske faciliteter. Blandt andet kan personale og studerende nyde godt af solafskærmning, der er printet direkte ind i glasset samt trelags lavenergifacader, som samtidig sikrer optimalt indeklima.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11