23948sdkhjf

Ventureselskab overtager miljøvirksomhed

Miljøvirksomheden EnviDan øger fortsat aktiviteterne - og med overskud. Virksomheden overtages af et venture-selskab og ledende medarbejdere
I EnviDans regnskab for regnskabsåret 2014/2015 er omsætningen steget til 193 mio. kroner, og driftsresultatet før skat og afskrivninger ligger på godt 16 mio. kroner.

Det giver EnviDan et godt afsæt til en spændende fremtid, set i lyset af det netop gennemførte ejerskifte, hvor VIA Venture Partners sammen med ledende medarbejdere har købt stifterne ud. Der var torsdag closing-day for salget.

”EnviDan har et ambitiøst mål om at fordoble virksomhedens størrelse over de næste fire-fem år”, siger adm. direktør i EnviDan, Morten Fjerbæk, i en pressemeddelelse.

”Vores nye regnskab viser, at dette mål er realistisk. Vi har formået at udbygge vores stærke position inden for afløb, klima og spildevand og samtidig har vores nye forretningsområder inden for rent vand og energi for alvor vist gode resultater i det seneste regnskabsår”.

EnviDans rene vand-afdeling har således leveret et driftsresultat på 1,8 mio. kroner og forretningsområdet, som leverer løsninger inden for biogas og fjernvarme, har opnået et overskud på 0,7 mio. kroner før skat.

Også EnviDan datterselskab Purenova i Sverige har, efter en svær start på 2014, opnået et meget positivt resultat.

Nye vinde blæser

Afslutningen af regnskabsåret 2014/2015 markerede samtidig en markant ændring hos EnviDan, idet virksomhedens tre stiftere valgte at overlade roret til VIA, som nu er aktionær i EnviDan og skal bidrage til, at EnviDan når sine mål.

Jakob Rybak-Andersen fra VIA siger:

”Virksomheden har en sund tilgang til opgaveløsningen inden for forsyningssektoren, og har forstået at se muligheder i de mange forandringer, som branchen har gennemgået og stadig gennemgår. Vi var i forvejen ganske overbevist om, at EnviDan bliver en god investering, da EnviDan har en bred og meget spændende kundegruppe og et fantastisk stærkt fagligt fundament, som vi mener, kan løfte virksomheden til næste niveau. Det netop offentliggjorte resultat bestyrker blot vores opfattelse”.

Øget fokus på bundlinjer

EnviDan har ikke bare en stærk og sund økonomi, men som miljøvirksomhed har virksomheden også øget fokus på den tredobbelte bundlinje (økonomi, miljø og mennesker).

Morten Fjerbæk forklarer:

”Vi har i slutningen af 2014 tilsluttet os UN Global Compact, og synliggør derfor fremadrettet i en rapport til FN, at vi arbejder på at forbedre os på den tredobbelte bundlinje. Som miljøvirksomhed med kernekompetencer inden for vand og spildevand yder vi jo vores klart største miljømæssige bidrag via de projekter, vi udfører sammen med vores kunder, men det betyder ikke, at vi ikke også kan have fokus på vores eget energiforbrug og de ting, vi internt kan gøre for at forbedre miljøet.”

Det er de tre stiftere, Jan Tryk, Søren Brønd og Simon Boel, der sælger virksomheden. Det har ikke været muligt at få en kommentar til salget.

[box][align]center[/align][width]80[/width][content] Give Stålspær A/S
Tusinde kroner
2013/14 2014/15
Nettoomsætning 176.803 192.814
Resultat af ordinær primær drift 13.818 13.701
Årets resultat 10.730 7.847
Overskudsgrad 7,8% 5,8%
Afkastningsgrad 16,7% 14,0%
Soliditetsgrad 31,6% 30,2%
Forrentning af egenkapital 42,7% 31,2%
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156