23948sdkhjf

Tre arkitektvirksomheder sparker liv i Carlsberg-ikoner

Rørbæk og Møller, Jørgen Nyboe fra PLH samt professor i bygningsarv, Christoffer Harlang, har fået hver deres ærværdige Carlsberg-bygning at lege med
Carlsberg Byen har valgt tre arkitektfirmaer til at komme med kulturelle idéer til de tre fredede og bevaringsværdige bygninger, Kedelhuset, Halmlageret og Maskincentralen, der alle har spillet store roller i fortidens ølproduktion.

Baggrunden er, at flere bygninger i Carlsberg Byen skal anvendes til kultur, idræt og undervisning, når bykvarteret er færdigudviklet om otte-ti år.

Ud af oprindeligt seks inviterede arkitektfirmaer har Carlsberg Byen nu valgt Rørbæk og Møller Arkitekter, der skal arbejde med Kedelhuset, professor Christoffer Harlang, som skal arbejde med Maskincentralen og Jørgen Nyboe, PLH, der skal viderebearbejde Halmlageret.

”Arkitekterne har erfaring med at gøre fredede og bevaringsværdige bygninger til en integreret del af et bykvarter. Firmaerne har spændende bud på, hvem der kan få til huse i bygningerne, og hvordan man skaber bygninger med liv - med respekt for historien”, siger Jens Nyhus, adm. direktør i udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

En kreativ kulturhal

”Lige nu står de her historiske og smukke bygninger tomme og tavse hen. Vores arbejde bliver at få en samtale i gang mellem de gamle huse og vor tid. Vi skal med andre ord sørge for at finde en funktion for Maskincentralen, der vækker den til live igen. En af de ideer, mit team udforsker, er muligheden for at bruge Maskincentralen som en kæmpestor udadvendt og kreativ kulturhal”, siger Christoffer Harlang, der siden 2008 har været professor i kulturarv, transformation og restaurering ved Institut for Bygningskultur på Kunstakademiets Arkitektskole.

Hold fast i industrihistorien

”Kedelhuset er en fredet industribygning, som indvendigt har et stort, smukt og vidunderligt rum. Vi arbejder på at holde fast i husets dna, industrihistorien og ånden fra Carlsberg. Vi har en intention om at åbne bygningen op mod omgivelser, så den kan være med til at skabe et sprudlende liv i byen”, siger Anders Wesley Hansen, arkitekt og partner hos Rørbæk og Møller Arkitekter. Tegnestuen har blandt andet arbejdet med Bernstorffs Palæ og det tidligere Kommunehospital på Øster Farimagsgade.

Perfekt lys til gallerier

”Da jeg så Halmlageret første gang, faldt jeg i svime over, at bygningens arkitektur var så interessant. Lyset strømmer ned fra shed-lyset i det hvælvede loft, og det giver fantastiske forhold for for eksempel gallerier”, siger Jørgen Nyboe fra PLH, der blandt andet har været engageret i Den Blå planet og Kulturværftet i Helsingør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125