23948sdkhjf

Orbicons brohoved på Sjælland er på vej

Nyt miljøvenligt kontorbyggeri for den alsidige rådgivervirksomhed Orbicon samler 300 medarbejdere i Høje-Taastrup.
Tirsdag lød startskuddet til byggeriet af rådgivervirksomheden Orbicons nye hovedstadskontor i Høje-Taastrup. En bygning som vil stå indflytningsklar i foråret 2017.

Domicilet skal samle 300 medarbejdere fra Orbicon, en afdeling fra Hedeselskabets datterselskab HedeDanmark samt en række koncernfunktioner.

Bygningen bliver dermed brohovedet for Orbicons aktiviteter på Sjælland, og er - efter tegninger af Dissing+Weitling architecture - forberedt til en udvidelse, så det også fremover kan rumme den planlagte vækst.

”Vores nye domicil vil sætte ekstra skub i firmaets udvikling og vil bringe os helt frem blandt de største multidisciplinære rådgivere. Og så vil huset give vores nuværende og kommende medarbejdere en attraktiv arbejdsplads med tidssvarende faciliteter”, siger Jesper Nybo Andersen, der er adm. direktør i Orbicon.

Fremtidssikring af huset

Orbicon vil som rådgivende ingeniør på byggeprojektet være med til at sørge for, at byggeriet er fremtidssikret.

”Vi er meget glade for vores nuværende lokationer i Ballerup og Roskilde, og vi har også haft begge byer med i spil om den nye placering. Men ved at vælge Høje-Taastrup opnår vi en fysisk placering midt i mellem de nuværende lokationer, der er attraktiv for medarbejderne, uanset om de bor i eller uden for København. Vi får også mulighed for at samle alle vores kompetencer, så vi kan styrke kvaliteten i leverancen og sikre et endnu stærkere fagligt miljø og udvikling”, tilføjer Jesper Nybo Andersen.

Går efter sølvcertificering

”Bæredygtighed er et vigtigt element for os, og vi vil have bygningen certificeret efter dgnb-standarden. Indtil nu er der kun 13 kontorbyggerier, der er blevet certificeret efter den standard i Danmark, og vi regner med, at byggeriet i Høje-Taastrup opnår en sølv-certificering”, siger Bent Simonsen, der er koncerndirektør i Hedeselskabet.

Den miljøvenlige tråd blev også fulgt op af Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler (C), da han tirsdag var med til at gribe spaderne.

”Vi er den første generation, der for alvor mærker konsekvenserne af de globale klimaforandringer, og vi er måske de sidste, der for alvor kan gøre noget ved det. Derfor er det vigtigt, at vi ikke kun snakker, men altså også handler, som I har gjort her”, sagde han.

Michael Ziegler tilføjede, at domicilet kommer til at tage hensyn til både menneskene i bygningen og miljøet omkring.

Solceller på taget

Bygningen opføres efter BR 2020, og den kan derfor næsten opvarmes af de mennesker, der opholder sig i den.

Der kommer solceller på taget og et udenomsareal, der kan håndtere regnvandet. I bygningen rejses en grøn plantevæg i sammenhæng med den skulpturelle trappe i det store atrium.

”Vi har søgt at lade det miljøvenlige indgå så diskret som muligt. Bæredygtighed behøver ikke blive demonstrativt”, siger Daniel Hayden, partner hos Dissing+Weitling, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125