23948sdkhjf

Kjaer & Richter tegner nyt kulturhus i Thisted

Arkitektvirksomheden har vundet rådgiverkonkurrencen om at projektere nyt kulturhus i Thisted til i alt 47 mio. kroner
Arkitektfirmaet Kjaer & Richter skal slå stregerne, når Thisted Kommunes nye kulturelle flagskib KulturRummet bliver en realitet de næste to år.

Kjaer & Richter har vundet rådgiverkonkurrencen i samarbejde med A.I. Rådgivende Ingeniører, arkitektfirmaet Labland og Raaby’s Tegnestue.

”Det var fire stærke teams, der bød på opgaven, men Kjaer & Richter stod alligevel som en klar vinder, og jeg er sikker på, at vi med dem ved tegnebrættet får et kulturhus, som vi kan være stolte af”, siger Niels Jørgen Pedersen (V), der formand for Erhvervs- Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget og formand for projektets Styregruppe, til Thisted Kommunes hjemmeside.

Finansiering er hjemme

På baggrund af et idéforslag udarbejdet af KPF arkitekterne er det lykkedes Thisted Kommune at finde finansiering til hele projektet, der har en samlet anlægssum på omkring 47 mio. kroner.

Færch Fonden donerer 4.1 mio. kroner til bygningen af et nyt URT-hus, og A.P. Møller Fonden har i marts doneret 19,5 mio. kroner til musikskole og bibliotek.

Thisted Kommune har i løbet af efteråret afviklet rådgiverkonkurrence i samarbejde med Niras som bygherrerådgiver, hvor fire teams var prækvalificerede til opgaven.

Tre kraftcentre

Den samlede vision for KulturRummets er at skabe tre kraftcentre med Christiansgave som den grønne kulturarena, ungdomshuset URT og Plantagehuset som center for kreativitet og ungdomsliv samt biblioteket og musikskolen som centrum for inspiration, læring og talentudvikling.

KulturRummet skal fungere som en ny fælles arena, hvor kommunens institutioner vil samarbejde om at levere tidssvarende kulturformidling, mødefaciliteter, læring og mulighed for kreativ udfoldelse for alle borgere.

Rådgiverne trækker i arbejdstøjet allerede i denne uge, hvor de præsenterer deres idéer til den samlede projektgruppe og de nedsatte arbejdsgrupper samt det berørte personale.

I løbet af november skal arkitekterne lave dispositionsforslag. Byggestart er planlagt til andet kvartal 2016, og det færdige byggeri er forventet færdigt i slutningen af 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141