23948sdkhjf

Turnaround skal sikre vækst hos Brunata

Den danskejede familievirksomhed står efter turnaround og generationsskifte klar med et selskab gearet til international vækst
Cleantechvirksomheden Brunata, der hjælper boligselskaber og beboere i lejligheder med præcis måling og fordeling af energiforbrug, er ved afslutningen af en turnaround og et generationsskifte.

Selskabet har trimmet organisationen i håb om at blive langt mere konkurrencedygtig på såvel det danske som internationale marked.

Ledelsen har det seneste regnskabsår investeret massivt i opgradering af kerneprodukter og nye services samt reduceret produktsortimentet ved blandt andet udfasning af ældre og utidssvarende produkter.

Produktionen af målere er outsourcet til danske BB Electronic A/S, der har kapacitet til at øge produktionen kraftigt i takt med Brunatas forventede vækst.

Investeringer koster

De store investeringer kan aflæses som kalkuleret underskud i Brunatas netop offentliggjorte regnskab fra perioden 1. maj 2014 til 30. april 2015.

Men blot fire måneder inde i det nuværende regnskabsår begynder investeringerne allerede at vise sig i regnskabet.

”Brunatas massive investeringer i seneste regnskabsår betyder, at selskabet kommer ud med et kalkuleret underskud på 21 mio. kroner. Investeringerne bærer allerede frugt i tallene fra de fire første måneder af Brunatas nuværende regnskabsår. Her har vi en vækst i omsætningen på fire procent. Og indtjeningen før skat er vokset fra under 1 til 7,5 procent. Det er bedre end budgetteret, og det glæder vi os over”, siger David Friisholm, der er adm. direktør hos Brunata.

Ny bestyrelsesformand

Som naturligt led i sin turnaround gennemfører Brunata også generationsskifte i ejerfamilien.

Det betyder, at aktionær Eva Fischer Hansen fra oktober er indtrådt som ny bestyrelsesformand og derved overtager posten efter sin far - hovedaktionær og nu næstformand i Brunata J.P. Fischer Hansen.

”Som danskejet international familievirksomhed kan vi arbejde langsigtet med markedet og derved skabe dybe og vedvarende forandringer. Vi er polstret til at tage et kalkuleret underskud på den korte bane for at investere og nå en større indtjening, vækst og udvikling på den lange bane. På den vis står vi godt rustet til at fortsætte arbejdet for det, der altid har været og fortsat er Brunatas værdimæssige drivkraft. Nemlig at fremme bæredygtig adfærd i samfundet”, siger Eva Fischer Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109