23948sdkhjf

Udskældt asfaltværk får nu fine miljøtal

Arkil Asfalts fabrik i Skrydstrup lever nu op til alle grænseværdier, efter naboklager førte til omfattende fornyelser på fabrikken
Anlægsentreprenøren Arkils asfaltfabrik i Skrydstrup i Sønderjylland kunne ikke overholde grænseværdierne for lugtgener i virksomhedens miljøgodkendelse, afslørede målinger foretaget for et år siden efter klager fra en nabovirksomhed.

Siden da har virksomheden gennemført omfattende fornyelser på asfaltværket, og de allerseneste målinger viser nu, at investeringerne har givet gevinst.

Lugtproblemerne viste sig at stamme fra fabrikkens gamle blandetårn i forbindelse med produktionen af genbrugsasfalt. Målingerne viste desuden, at en forøgelse af skorstenshøjden til 90 meter, ville kunne afhjælpe generne, noget der imidlertid ikke lod sig gøre på grund af den intensive lufttrafik fra den nærliggende flyvestation Skrydstrup.

I stedet valgte Arkil Asfalt blandt andet – efter først at have øget skorstenshøjden til de højest tilladte 43 meter i det pågældende industriområde - at udskifte blandetårnet og indføre en ændret genbrugsmetode til produktion med opbrudt asfalt, som markant reducerer lugtudledningen direkte ved kilden - også ved højere genbrugsprocenter.

Som en sidegevinst ville tiltagene gøre værket væsentligt mere energieffektivt og samtidig give mulighed for fortsat genbrug af en stor andel af gammel asfalt i produktionen til gavn for miljøet.

Anbefaler mindre justeringer

Efter ombygningen og fornyelsen af værket har Arkil nu modtaget de nyeste målinger fra analyseinstituttet Force, og de viser, fremgår det af en pressemeddelelse, at asfaltværket i dag fuldt ud lever op til alle grænseværdier for emission af lugt, støv og forurening.

Instituttet gør dog opmærksom på, at der på et lille laboratorium i huset ved siden af selve asfaltværket, hvor der udtages prøver fra produktionen, kan forekomme en forureningsudledning, som på et lille areal ud mod Tingvejen ligger lidt over de tilladte grænseværdier.

På den baggrund har Force anbefalet nogle mindre justeringer på laboratoriet, som vil afhjælpe problemet, - et arbejde som ifølge adm. direktør Jesper Arkil sættes i gang straks.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142