23948sdkhjf

Erhvervsakademi udbyder nye uddannelsesmuligheder til byggeriet

Københavns Erhvervsakademi udbyder nu efteruddannelsesmoduler til energikonsulent og BedreBolig-rådgiver i et forløb, der giver mulighed for at blive begge dele
I samarbejde med Energistyrelsen udbyder Københavns Erhvervsakademi (KEA) nu efteruddannelsesmoduler til energikonsulent og BedreBolig-rådgiver.

Som en ny konstellation starter man grundkurset med fælles undervisning i fem dage. Derefter fordeles man efter, om man vil uddannes energikonsulent eller BedreBolig-rådgiver den sjette dag.

Det er også muligt at blive begge dele, da den sjette undervisningsdag ikke falder på samme tidspunkt, oplyser Jens Højmann, lektor på KEA til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

”Baggrunden for hele manøvren er, at Energistyrelsen gerne vil forbedre kvaliteten af energimærkningsrapporterne”, forklarer han og fremhæver, at det har været helt naturligt for KEA at tage modulerne til sig, da de i forvejen har den toårige uddannelse til energiteknolog, som går godt i spænd med formålet i modulerne.

Kan man på så kort et forløb sikre sig, at deltagerne får den rette vidensmæssige ballast?

”Det kan man, fordi de ikke kommer helt tomhændet. De skal have baggrund i byggeriet og have taget et energivejlederkursus først. Så de har en masse viden i forvejen”, siger han og påpeger, at der er interesse for initiativet, som starter op i slutningen af oktober.

I starten af denne uge var der 11 tilmeldte til energikonsulent-grundforløbet og to til BedreBolig, oplyser Lars Thore Jensen, projektleder på KEA og fremhæver, at de opretter hold ved omkring 10 deltagere, men at man grundet den fælles undervisning på grundmodulet opstarter BedreBolig trods umiddelbart færre tilmeldinger.

Flere forløb udbydes

Ud over grundkurset udbydes et tillægsmodul som henholdsvis energikonsulent og BedreBolig-rådgiver samt et genopfriskningsmodul for energikonsulenter, oplyser Jens Højmann.

”Energistyrelsen vil gerne have energikonsulenterne ind hvert tredje år for at opdatere deres viden”, fortæller han og understreger, at de skal bestå - ellers mister de certifikatet.

Med nul tilmeldte til tillægsmodulet som BedreBolig-rådgiver, tror Lars Thore Jensen ikke, at det bliver oprettet denne gang, mens tillægsmodulet til energikonsulent med seks tilmeldinger ser ud til at blive en realitet, da der fortsat er noget tid til, at det starter op i begyndelsen af december.

Fakta
Energikonsulent:
Energimærkning foretages af en energikonsulent, som er ansat i et certificeret firma.

BedreBolig-rådgiver:
Hos BedreBolig-rådgivervirksomheden kan en boligejer få hjælp til forbedringer fra start til slut. BedreBolig-rådgiveren kan blandt andet kan tilbyde forskellige rådgivningsydelser, hjælp til projektering, tilbudsindhentning, byggeledelse mv.

Kilde: Energistyrelsens hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187