23948sdkhjf

Regeringen annullerer tilskud til Aalborg Letbane

Venstre har valgt ikke at afsætte penge til Aalborg Letbane på næste års finanslov. Det er en for dårlig samfundsøkonomisk investering, lyder argumentet
Med regeringens finanslovforslag bliver det statslige tilskud til Aalborg Letbane annulleret. Dermed bliver Aalborg den eneste af landets tre største byer, hvor der ikke bliver afsat penge til byens letbane på næste års finanslov.

Begrundelsen er, at forudgående økonomiske beregninger har vist, at samfundet bliver tre en halv mia. kroner fattigere af at gennemføre projektet, argumenterede finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), da han i går fremlagde sit forslag til, hvordan statens husholdningsbudget skal fordeles næste år.

”Der vil i fremtiden være andre investeringer i trafikken omkring Aalborg, der vil have en større værdi. Det gælder for eksempel forbindelsen over Limfjorden. Når du sidder med en ekstrem dårlig samfundsøkonomisk investering, så er der andre projekter, der er vigtigere”, siger finansministeren.

Branchedirektør i Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri, Niels Nielsen, håber, at man i stedet vil finde andre finansieringskilder til den nordjyske letbane end finansloven.

”Projektet behøver ikke falde sammen, fordi der ikke afsættes penge på finansloven. Der er andre finansieringsmodeller, som man i stedet kunne overveje. Det kunne være OPP-modellen eller sund-og-bælt-modellen”, siger han.

Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn er dybt skuffet over regeringens prioritering.

”Det er en meget uartig måde, at behandle Aalborg på. Kommunen, investorer og entreprenører har brugt tid og kræfter på det her projekt. Og så trækker man bare stikket. Men jeg synes, vi skal holde alle muligheder åbne. Det er et vigtigt projekt og vi vil kæmpe for at få forhandlet pengene tilbage på finansloven”, siger han.

Læs også: " Regering klar med penge til generationsskifte ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109