23948sdkhjf

Viborg starter konkurrence om bro og nyt erhvervsgymnasium

Projektkonkurrence om nyt erhvervsgymnasium og ny banebro i Viborg Baneby går nu i gang, når de prækvalificerede arkitekter skal aflevere bud
Nu går konkurrencen om at udarbejde et spændende arkitektonisk bud på udformningen af et nyt erhvervsgymnasium og en ny bro over baneterrænet i Viborg i gang. Konkurrencen med en samlet byggesum på 250 mio. kroner er udskrives i fællesskab af erhvervsskolen Mercantec, Viborg Kommune og Realdania.

Allerede i august blev fem arkitektteams udvalgt til at være med i projektkonkurrencen, og de skal nu komme med deres bud på udformningen af det nye gymnasium med mere end 1.200 elever og 100 ansatte, en ny cykel- og gangbro på tværs af jernbanen, som samtidig også bliver adgang til perronen.

Desuden skal der udarbejdes en overordnet plan over byggemulighederne omkring den sydlige del af banebroen.

Opgaven i projektkonkurrencen er at vise, hvordan der kan skabes ét fælles projekt, der fremstår som en helhed, og som drager nytte af de synergieffekter, som de tre delprojekter muliggør.

”Projektkonkurrencen er et vigtigt skridt i at realisere visionerne for Viborg Baneby om at skabe en levende og bæredygtig bydel. Jeg er sikker på, at det nye erhvervsgymnasium sammen med banebroen vil gøre området til et dynamisk og attraktivt knudepunkt. Nu bliver det spændende at se de fem bud på at løse den ambitiøse opgave”, siger Viborgs borgmester, Torsten Nielsen (K), i en pressemeddelelse.

Direktøren på Mercantec, Kirsten Holmgaard, har også store forventninger.

”Med konkurrencen sikrer vi, at det bliver det bedste og mest visionære bud på byggeriet, der vinder. Herfra har vi fokus på et byggeri, der på bedst mulig vis forener vores to gymnasier – Handelsgymnasiet og Teknisk Gymnasium – i et og samme miljø med fokus på erhvervslivet. Samtidig er det vigtigt, at byggeriet er fremtidssikret i forhold til såvel undervisning som elevantal”, siger Kirsten Holmgaard

De udvalgte teams har nu frem til den 30. november 2015 til at komme med deres forslag.

Forventningen er, at der omkring årsskiftet bliver udpeget en til tre vindere af projektkonkurrencen. Vinderne inviteres herefter til at deltage i et udbud med forhandling, som forventes afsluttet i marts 2016.

brahe

De fem teams
De fem teams, som kan deltage i projektkonkurrencen, er udvalgt på grundlag af et EU udbud. De fem teams er:
Arkitema Architects, Rambøll Danmark A/S
Cubo Arkitekter A/S, Møller & Grønborg A/S, ISC Rådgivende Ingeniører A/S, Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S
Henning Larsen Architects, Gottlieb Paludan Architects, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, HaCaFrø/Tyrèns
KPF Arkitekter AS, EFFEKT Arkitekter ApS, Topotek1, Berlin, MOE A/S Rådgivende Ingeniører, ÅF Lighting
Tegnestuen Vandkunsten a/s, Grønne & Jessen Arkitekter m.a.a. a/s, Lyngkilde a/s, Thornton Tomasetti, Professor Helle Matiasen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157