23948sdkhjf

Byggeriet til topmøde på Marienborg

Integration er et fælles ansvar, mener statsministeren, der derfor har inviteret blandt andet Dansk Byggeri til topmøde om flygtningeudfordringen
I dag mødes en række organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til topmøde på Marienborg.

Formålet med mødet er at hente ny inspiration og udveksle idéer om, hvordan Danmark bedst muligt kan få integreret de mange flygtninge, der for tiden strømmer til – hvad enten det gælder integration på arbejdsmarkedet, i uddannelsessystemet, i foreningslivet eller i lokalsamfundet.

På mødet deltager også udlændinge-, integrations- og boligministeren, beskæftigelsesministeren, ministeren for børn, undervisning og ligestilling samt uddannelses- og forskningsministeren.

Smidigt system

Fra bygge- og anlægsbranchen deltager formand for Dansk Byggeri og adm. direktør i CRH Concrete A/S, Claus Bering.

”Vi er alle en del af samfundet, og derfor er vi også indstillet på at være med til at løse den udfordring, som Danmark står over for. Derfor har vi inviteret 3F til et møde, og vi håber, at de også har lyst til at være en del af en løsning”, siger han og tilføjer:

”Men når erhvervslivet tager et socialt ansvar, er det afgørende, at det offentlige også er en medspiller. Systemet skal være enkelt, smidigt, ubureaukratisk og hurtigt, når det for eksempel gælder virksomhedspraktik, opholdstilladelse og så videre, ligesom det heller ikke hjælper noget, hvis de placerer de mennesker, som vi skal tage ind i virksomhederne, et sted, hvor der ingen virksomheder er i nærheden”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125