23948sdkhjf

Statens kunst er nu synlig på online-scenen

Bygningskunsten bliver nu digitalt tilgængelig. Statens Kunstfond har samlet et arkiv med foreløbigt 12.500 værker, hvor information om kunstnere, årstal og placering indgår
Statens Kunstfond har skabt et samlet onlinearkiv for omkring 12.500 kunstværker, hvor en stor del af de kunstneriske udsmykninger i Bygningsstyrelsens bygninger nu også kan ses.

I 2007 begyndte Statens Kunstfond at digitalisere sit fysiske arkiv over de kunstværker, som fonden de seneste 50 år har støttet i det offentlige rum.

Det betyder, at alle nu har fået adgang til at se alle kunstværkerne i arkivet på vores.kunst.dk.

Arkivet er netop blevet relanceret og rummer nu også en stor del af Bygningsstyrelsens kunstprojekter.

Kunst i det offentlige

Når Bygningsstyrelsen bygger for statslige institutioner, afsættes der et beløb til kunstnerisk udsmykning.

Det sker i kraft af det såkaldte kunstcirkulære, der fastlægger, at der skal være kunst i statslige bygninger, som offentligheden har adgang til eller som bruges af et betydeligt antal ansatte.

En stor del af de færdige kunstneriske udsmykninger i Bygningsstyrelsens bygninger tilbage til 2004 kan nu ses på hjemmesiden, og i takt med, at flere byggerier og kunstneriske udsmykninger bliver færdige, vil de også kunne opleves i onlinearkivet.

Skrevet af kunstneren

I arkivet kan man se fotos af kunstværkerne, få information om kunstnere, samarbejdspartnere, indkøbssteder, årstal, materialer og information om, hvor de har været placeret. En del værker er desuden præsenteret med tekster skrevet af kunsthistorikere eller kunstnerne selv.

Arkivet fungerer desuden på smartphones med en gps-funktion, så du hurtigt kan se, om du er i nærheden af et spændende kunstværk.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156