23948sdkhjf

Bygherrer: Usikker politik kan føre til pengespild

Tvivl om udviklingen i energiforsyningen kan føre til markante fejlinvesteringer for bygherrerne, der derved risikerer at blive mere tilbageholdende
Med ønsket om at skrotte flere nationale delmål for udfasning af kul og naturgas, sår regeringen tvivl om udviklingen i energiforsyningen, og det har konsekvenser for bygherrerne.

Når bygherrer investerer i deres bygninger, sker det med en meget lang horisont for øje. Der er det derfor afgørende med forudsigelighed, så man ved, hvad man kan regne med, ellers kan det føre til markante fejlinvesteringer i danske bygninger.

Bygherreforeningen er derfor meget kritisk over for energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Christian Lilleholts (V) udmelding om, at der ikke længere skal være en dato for, hvornår kul og naturgas skal udfases.

Køber ikke argumentet

Argumentet er, at det bliver for dyrt, særligt for de energikrævende virksomheder, med delmålene.

Men den køber direktør i Bygherreforeningen, Henrik L. Bang, ikke.

”Det kan muligvis være korrekt, hvis man udelukkende ser på energiprisen. Men det er ikke nødvendigvis korrekt, hvis man ser på de udgifter, som danske bolig- og bygningsejere nu og fremover skal bruge på at investere i deres bygninger. Investeringer i bygninger er meget langsigtede både hvad angår energisystemet i bygningen og klimaskærmen. Derfor er der i høj grad brug for forudsigelighed i udviklingen af energiforsyningen”, siger han.

Ønsker faste mål

Ifølge Bygherreforeningen investerer deres medlemmer 50 mia. kroner årligt i deres bygninger, så det er betydelige investeringer, som risikerer at blive fejldisponeret – eller udskudt fordi der er usikkerhed om forudsætningerne.

”Vi vil derfor gerne opfordre til, at man på tværs af skiftende regeringer bliver enige om nogle faste nationale energimål. Skiftende mål er ødelæggende for bygherrernes langsigtede investeringer og strategi og kan føre til, at de bliver mere tilbageholdende”, siger Henrik L. Bang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126