Anlægsnyt
RØDBY: Ejerne af Hillestedvej 2, Rødby har søgt Lolland Kommune om tilladelse til at nedrive bygning 2 og 3 på matr. nr. 153a, Rødby Markjorder. Der er tale om to sammenbyggede, gamle staldbygninger/udhuse fra 1928, som begge er bevaringsværdige.
Der gennemføres en offentlig høring om nedrivningen frem til 2. oktober 2015.
RINGSTED: I forbindelse med at Ringsted Kommune i sommeren 2014 har overtaget Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø, igangsættes et nyt større projekt. Der er udarbejdet forslag til en helhedsplan for det midtsjællandske sølandskab i og omkring søerne, som er omdrejningspunktet for projektet.
Sideløbende med helhedsplanen, planlægger kommunen reguleringer af tre vandløb, idet behovet for pumpe- og slusedrift ophører som følge af sænket vandstand i Gyrstinge Sø.
Ved Flæbækken og Kyringegrøften omlægges tilløbene til Gyrstinge Sø uden om pumpestationerne, så der etableres åbne vandløb med faunapassage til søen. Ligeledes etableres der ved afløbet fra søen til Ringsted Å et åbent ureguleret forløb gennem stemmeværket.
REGION MIDTJYLLAND
HERNING: Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune har godkendt et forslag til regulering af Holding Bæk.
Reguleringsprojektet indebærer en forlægning af en række delstrækninger af Holing Bæk på en cirka 815 meter lang strækning øst for Gullestrupvej. Projektet er en del af arbejdet med klimatilpasningsprojektet Klit 3 Lillelund Engpark.
Projektets formål er dels at gøre plads til en udvidelse af en række regnvandsbassiner, og dels at give vandløbet et mere naturligt forløb øst for Gullestrupvej.
RANDERS: Kommunalpolitikerne i Randers overvejer, om man skal fremskynde en renovering af de bærende stålkonstruktioner, som efterhånden er meget medtagne.
Den Blå Bro er en jernbanebro opført i 1897, der krydser Gudenåen lige øst for Randers Regnskov. I dag udgør Den Blå Bro en meget vigtig forbindelse for cyklister og gående over åen. Samtidigt har broen stor skulpturel værdi og fungerer som en slags vartegn for byen. Broen blev malet tilbage i 1994, hvor den også fik renoveret træbelægningen, nye rækværk og ny belysning. I år blev belægningen renoveret, og den forventes at kunne holde op imod 50 år fra nu. Derimod er de bærende stålkonstruktioner meget medtagne og trænger voldsomt til renovering. En renovering af de bærende konstruktioner og maling af broen forventes at koste cirka otte mio. kroner. Nedbrydningen af ståldelene fortsætter og det må forventes, at omfanget af renoveringen bliver større jo længere der går inden renoveringen. Således anslås det, at renoveringen kan blive op til 500.000 kroner dyrere for hvert år, der går, inden den igangsættes.
HALDRUP: Teknik- og Miljøudvalget i Horsens Kommune skal på sit møde i morgen tage stilling til et forslag til tillæg til spildevandsplan, som vedrører separatkloakering i Haldrup.
Haldrup renseanlæg er blevet nedlagt som et led af strukturplanen for renseanlæggene i Horsens Kommune. Regn- og spildevand skal derfor adskilles i to separate ledninger (regnvand ledes til Haldrup Mølleå og spildevandet til Horsens Centralrenseanlæg) for at undgå at pumpe regnvand den lange vej til Horsens Centralrenseanlæg.
Horsens Vand skal separatkloakere i de fælleskloakerede oplande i Haldrup. De enkelte ejendomme, som berøres af separatkloakeringen, skal sørge for, at regn- og spildevand på grunden bliver separeret, og at tilslutningen til forsyningens ledninger i vejen sker korrekt.
Tillægget til spildevandsplanen beskriver, hvilke områder i Haldrup der skal separatkloakeres, hvor bassinet skal placeres, og hvem der bliver berørte af separatkloakeringen, som er planlagt med projektstart i 1. kvartal 2016.
ULSTRUP: Der er nu udarbejdet et forslag til en lokalplan og et forslag til kommuneplantillæg for området ved Dannebrogspladsen i Ulstrup sådan at ”Visionsplan for Dannebrogspladsen i Ulstrup”, som blev vedtaget af Byrådet for et års tid siden, kan realiseres.
Lokalplanen er opdelt i to delområder, hvor der i delområde I kan der etableres å-bad, marina, ophalerplads, sø og aktivitetsplads til for eksempel cirkus, dyrskue, marked med mere. I delområde II kan der etableres toiletbygning med omklædningsrum, shelters, udeskole, fiskeplads, legeplads og hævede gangbroer.
På byrådsmødet 25. februar 2014 blev der frigivet en samlet økonomisk anlægsramme på 1,5 mio. kroner til projekt ”Ulstrup ved Gudenåen”. Resten af midlerne til realiseringen søges via eksterne fonde og puljer, og der er på nuværende tidspunkt støttetilsagn fra flere kilder til enkeltdele af det samlede projekt.
Direktøren for Teknik og Kultur indstiller til Favrskov Byråd, at forslag til ”Lokalplan 367 - Dannebrogspladsen i Ulstrup og Kommuneplantillæg nr. 15” godkendes og fremlægges i offentlig høring i otte uger.
I første omgang skal Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune give sin mening til kende på torsdag.