23948sdkhjf

Infrastruktur skal styrke Region Nordjylland

I en ny vækststrategi peger Regionsrådet i Nordjylland på en række kommende infrastrukturprojekter, der skal være med til at skabe vækst i området
Regionsrådet i Nordjylland har udstukket kursen for, hvordan der skal skabes vækst i regionen.

Strategien, der blandt andet skal styrke erhvervslivet i området, indeholder initiativer om en række større og mindre anlægsprojekter.

Dermed sætter regionsrådet punktum for en omfattende proces, der har involveret både virksomheder og kommuner.

Strategien får betydning, når regionsrådet sammen med både Vækstforum og andre samarbejdspartnere, skal træffe politiske beslutninger om alt lige fra uddannelse, erhvervsudvikling og trafik.

”Strategien vil blive fulgt helt til dørs med konkrete initiativer og massive investeringer – både på områder, som regionsrådet og Vækstforum selv er ansvarlige for, og på områder hvor vi skaber resultater i tæt samarbejde med andre. Den Regionale Vækst- og Udviklingsstrategi bliver altså den røde tråd, som skal sikre, at vi alle trækker i samme retning til gavn for et stærkt Nordjylland”, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S), som også er formand for Vækstforum Nordjylland.

Visioner tænkning

Blandt de initiativer, der de kommende fire år har høj prioritet er etablering af en tredje Limfjordsforbindelse, forbedring af vejforbindelsen Hanstholm-Skive-Herning, forbedring af vejforbindelsen Thisted-Aalborg og af Aggersundbroen samt at udbygge den digitale infrastruktur.

Dermed viser Region Nordjylland en meget visionær tilgang til erhvervsudviklingen, mener Niels Nielsen, branchedirektør i Dansk Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

”De projekter regionsrådet nævner er vigtige projekter. Nogle er store og langsigtede, mens andre har en relativt kort tidshorisont. Den er den tilgang, man skal have til infrastrukturen. Derudover vil de her forbedringer styrke hele erhvervslivet, da god infrastruktur gør det lettere at rekruttere medarbejdere for et stort områder og lettere at få sit gods frem”, siger han.

Det har Folketinget bestemt med en ny lov om erhvervsfremme og regional udvikling, der trådte i kraft den 1. februar 2014, og som gælder alle landets regioner.

Initiativer
Regionsrådet ønsker at samarbejde bredt om en række initiativer, der kan fremme et sammenhængende Nordjylland. Følgende har høj prioritet, men flere kan komme til i løbet af de næste fire år:
Etablering af en tredje Limfjordsforbindelse som en statsligt finansieret vestlig forbindelse over Egholm
Forbedring af jernbanenettet fra Aarhus til Frederikshavn
Forbedring af vejforbindelsen Hanstholm-Skive-Herning med forbindelse til motorvejsnettet
Forbedring af vejforbindelsen Thisted-Aalborg og af Aggersundbroen
Udbygge sammenhængskraft og mobilitet via god digital infrastruktur – fast og trådløst
Støtte op om de nordjyske havnes udvikling og nordjyske logistikkompetencer
Støtte op om Jyllandskorridoren, herunder etablering af en Hærvejsmotorvej samt støtte op om en fast Kattegatforbindelse
Fastholde og udbygge Aalborg som en vigtig lufthavn for national og international trafik
Styrke den kollektive trafiks rutenet til gavn for pendling og sammenbinding af regionen
Optimering af den udvidede regionale togdrift og af togtrafikken til og fra Nordjylland
Arbejde på at minimere transportens negative påvirkning af miljø- og energisituationen
Anvendelse af intelligente transportsystemer (ITS) og Smart Region løsninger på trængsel

Kilde: ”Mulighedernes Nordjylland: Regional Vækst- og Udviklingsstrategi 2015-2018”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.33