23948sdkhjf

Spareøvelse giver resultat

Sygehuset i Gødstrup har barberet i ambitionerne til facadebeklædning
Efter en gigantisk spareøvelse er det lykkedes for det ny supersygehus i Gødstrup at få projektets facadeentreprise til at matche med anlægsbevillingen.

I forhold til de oprindelige tilbud på entreprisen, som DNV-Gødstrup modtog i foråret, er der skåret 70-80 mio. kroner. Dengang valgte projektledelsen at annullere licitationen og i stedet gå i forhandling med de tre entreprenører, der havde afgivet tilbud.

Opgaven lød på at finde besparelser, som ikke måtte gå ud over husets funktionalitet.

Spareøvelsen er lykkedes.

Med et endeligt tilbud på 240 mio. kroner bliver det Holstebro-virksomheden Eiler Thomsen Alufacader, der skal udføre arbejdet. Kontraktsummen er inden for anlægsbevillingen på 254 mio. kroner i 2014-priser.

Det lykkedes ikke torsdag at få en kommentar fra DNV-Gødstrups projektledelse til, hvad der er skåret væk i forhold til kravene i det oprindelige udbud.

Største ordre nogensinde

Det er ifølge Dagbladet Holstebro-Struer virksomhedens største ordre nogensinde. Den sikrer beskæftigelse til 50 mand i to år, fordelt med halvdelen på fabrikken og den anden halvdel som montører på byggepladsen.

Direktør Eiler Thomsen glæder sig ifølge avisen over at have fået så stor en ordre tæt på virksomheden. Det sparer ikke kun på transportomkostninger, det betyder også, at man i højere grad end ved opgaver længere væk kan bruge egne folk på byggepladsen.

Der er tale om 60.000 kvm samlet facadeopbygning og lukningsarbejder med blandt andet tegl- og alubeklædning, lamellofter, tagarbejde og døre og vinduer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126